0

Den perfekte familiebilen....

spurt 2021-02-06 16:05:54 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Jeg er tydelig på vei etter en ny bil etter å ha kjørt nok "dritt biler" som gir meg null glede, null engasjement og null kjærlighet. Først å fremst er det oftest lommeboka som styrer kjøpet eller hva man ønsker å ta seg råd til, jeg har gått litt frem og tilbake fra BMW 5 Serie, Audi A6 og Mazda 6... Bilen jeg ønsker må ha komfort, kjøreglede, hestekrefter, 4WD (+Stasjonsvong), og litt stil. Alle de 3 bilene jeg har nevnt har hver sin stil/utseende. Til nå stryker pekepinnen VELDIG mot en BMW 5 Serie Typ 520d eller 530d, men her er det en ting som plager meg å det er pris..... som alt annet her i verden så stammer alt tilbake til prisen og hva man får for prisen. Link 1: https://www.finn.no/car/used/ad.html?... Link 2: https://www.finn.no/car/used/ad.html?... Link 3: https://www.finn.no/car/used/ad.html?... Linkene her er tatt ut fordi jeg ønsker å "guide" / fortelle deg om hva jeg ser etter. Link 1, Er en full spekket 5 Serie 520d med lav kmstand med nybil garanti til 09.2021 men høy i pris, men veldig bra stand. Hadde jeg sitt for meg en pris her og nå ville jeg sagt 380-390.000 for en slik bil da nybilgaranti har 6mnd ish igjen. Link 2, Er en veldig ok bil, har stortsett alt av utstyr, en god del høyere kmstand kontra Link 1 sin. Ligger ute for 393.000 for øyeblikket, ser for meg en pris for 350-360 max ish, nybilgaranti går ut i Juli, eier har bare hatt den i 6mnd og skal selge den til fordel for Elbil og bruker gamle annonsebilder. Link 3, Fullspekket 530d med samme kmstand som Link 2 sin, prisen er den samme som Link 1 sin.. men her får du muligens litt mer kjøreglede og ikke minst hestekrefter. ¨

Jeg har ikke slått meg helt til ro om at noen av disse er de rette bilene mtp pris/utstyr de har og tilstand. Men en ting er sikkert, skal jeg ha en slik bil så ender jeg garantert opp med If SuperKasko Forsikring som går på så og si alt av drivverk/motor etc.

Dette er noe jeg brukt veldig lang tid på å lese meg opp på, spesielt via bimmers.no der jeg har hatt kontakt med skikkelige entusiaster.

Men har du mulighet til å peke meg i noe form for riktig retning? Tar jeg det riktige valget? Får man det man betaler for?

Håper å høre fra deg Benny!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-06 22:45:06 +0200

Jeg registrer at du har tre vidt forskjellige biler på lista. Det tilsier at du nok burde gå gjennom kjøremønster og behov en gang til, og sette opp en prioritert liste over egenskaper som er viktige for deg. Eksempelvis er det en vesensforskjell på firehjulstrekket hos Audi vs BMW. Jeg tenker også at du ser i retning av relativt store, tunge biler. Er det virkelig dit du vil? Eller er kanhende BMW 3-serie et bedre valg for deg? Det er ingen "liten" bil det heller, selv om den nok ikke ville vært førstevalget for en barnefamilie. Og er du i etableringsfasen og har et par småbarn? Da bør du heller se i retning av Passat eller Skoda Superb, eventuelt Skoda Octavia. Hvorfor? Jo....det koster å være kar! Når du legger såvidt mye kronasjer i en bil, må den også taes vare på. Det koster vesentlig mer å eie en A6 eller 5-serie enn Passat hhv Skoda. Det er så enkelt som at du får vesentlig "mer" bil for samme budsjett, i den forstand at du får nyere bil. Legg til at 5-serie har en lei tendens til å ha dyre dekk....dyre ditt....dyre datt. Har du bare deg selv og en svær hund å fø på, er det jolly fine. Har du familie? Da skal pengene rekke til litt mer enn leik og moro med bil!

Komfort, kjøreglede, hestekrefter, stil? Det har da også både VW og Skoda, det bør ikke være "bling" faktoren eller "naboen" du kjøper bil for! Verken naboen eller noen som helst andre klapper i hendene og kommer springende med noen tusenlapper for å hjelpe deg å betale regningene når du står der med regningsbunka!

Greit nok, har du bare deg selv og bikkja: jeg nevner 3-serie er forøvrig fordi dette er en bil som er noe mindre, men du og du, så mye morsommere den er å kjøre på norske veier!

Uavhengig av dette: du er på rett spor når du ser i retning av "norske" biler med norsk garanti. Det kan bokstavelig talt være gull verdt! Men med så mye penger involvert? Sørg for at bilen får en NAF-test FØR FØR FØR FØR FØR du i det hele tatt tenker tanken på å undertegne kjøpekontrakt. Det er ryddig for både kjøper og selger, det er en vesensforskjell mellom å få rettet opp i feil og mangler FØR kjøpekontrakten er undertegnet, kontra ETTER at kjøpet er avgjort.

IF? Vel, glem aldri hvem som oppfant reklamen med "En pris før, en helt annen pris etter"! Dette gjelder i aller høyeste grad for denne greia med "Superkasko" og drivererk/motor. I korhet: det som høres for godt ut til å være sant, er ofte akkurat det! For all del, om du har en grei bonus og f.ex en form for rabatt gjennom fagforening eller annet, da tar du selvfølgelig en slik avtale. Men finles vilkårene....det er en drøss unntak og unntaks unntak her! Er du LO-medlem er det verdt å nevne at du ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-07 10:42:57 +0200

Hei Norulf,

Det stemmer, jeg har 3 forskjellige biler på listen, men det er kun fordi jeg ønsker å fortelle at det må ikke vær det eller det, men det kan inneholdet dette eller dette.... Grunnen til at jeg ikke sklir på Audi'en er fordi en kompis har hatt det før og det fenger meg ikke helt men den kommer med i listen for det er de "du kan måle" deg med helt "der oppe". Jeg har også vurdert en 3 Serie ja, absolutt, en vennepar av meg har nylig kjøpt seg en relativt ny 3 Serie, og den virker veldig liden om du har hund og barnevogn. Og når man kan legge på 50k ekstra for større plass og større bagasjerom så virker det ikke som om det er et kjempe nederlag for min del. - Har sett på Skoda og VW, og det frister fint lite, om naboen liker BMW eller Skoda det driter jeg henholdsvis i fordi jeg ønsker å finne det valget som passer meg, jeg er ingen penge mann eller fasadeperson som ønsker å vise seg fram.... Jeg er klar over at BMW er dyrere, dyre dekk, dyr forsikring, dyr service.

Men så har jeg vært i kontakt med mye forskjellige folk opp gjennom tidene og på NAF f.eks så sa de, har du råd til BMW så kjøper du BMW... "du får det du betaler for"! Er du sparsomlig? Bryr deg lite om hva du kjøper? Kjøp Avensis/Mazda 6 m.m...... Jeg har lenge igjen å lete på da familiebilen trengs ikke akkurat nå, men planen er å slå seg til ro med en sort eller to som jeg skal lete etter den "perfekte familiebilen". Og jeg er åpen for 3 Serie også, men det finnes så mange 3 Serier ute på finn som ligger nærme nok til 5 Serie priser på enkelte utvalg.

  • Og ja, alle mine kommende biler skal/bør være sjekket for NAF, i alle fall om man ønsker minst styr/problemer. Men det er ikke så ukjent å kjøpe biler usett lenger heller fordi det er nye regler for ditt og datt.

-If forsikring har jeg blitt anbefalt gjennom BMW miljøet, så når uhellet er ute så er det gull verd. Men om andre har tilsvarende så skal jeg selvfølgelig se på dette. - LO Medlem er jeg og. - Har du dårlig erfaring med forsikringsvilkår? For de fleste nevner superkasko som bankers for uten luftbelger som er svak sak i den forsikring som og er kjent for å ryke på tidligere 5 Serie F11 biler.

Dashcam ja... Hadde aldri kjørt uten i disse, hell... har erfaring fra tidligere situasjoner der jeg ønsker at jeg hadde det både fremme og bak!! Så det blir kamera framme og bak uansett bil!

Takker for innspill Norulf, ulempen med innslaget er vell at jeg blir mer usikker etter å ha blitt oppfordret til vurdere helheten igjen, men jeg har heldigvis GOD TID enda! :)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-08 13:06:20 +0200

Nja, det dreier seg mer om å bli litt mer sikker enn å begynne hele tralten på nytt. Få det ned på papiret eller en skjerm, sett opp en enkel liste over vil-gjerne-ha ting, og ta det derfra. Om du gjør godt arbe' i denne fasen, er det sannsynligvis ikke så mange aktuelle kandidater igjen. Det er da det begynner å bli virkelig moro: grundig prøvekjøring! Det er jo litt penger dette her, da vil man gjerne være fornøyd en stund, å bytte bil oftere enn man bytter sko er rådyrt!

At jeg først og fremst tenker 3-serie i forbindelse med BMW, er fordi det er en bil som sto høyt oppe på min egen liste når jeg - som deg - etter mange år med diverse biler av den ganske så rimelige sorten fikk det for meg at jeg skulle kjøpe et par nye biler til meg og konen. Egentlig en lang historie, det gikk en to-gang med litt komplikasjoner i form av en kollisjon som smadra en bil og en flom som tok min første nye bil og konebilen i samme smellen! Kjipt, men greit nok, i både runde 1 og runde 2 gikk jeg gjennom prosessen med å velge. Som deg var jeg åpen for forandring, men etter bla å ha fått skikkelig bakoversveis av holdningene i Audi-sjappa, kom jeg "hjem" til Volkswagen. Etter et par tiår med Lada og ditto med VW var det vel kanhende ikke annet å vente, jeg fikk bla prøvekjøre en av de ansatte sin private CC på en lørdag, hadde og har fremdeles rød løper hos herværende merkeforhandler :-) Det hadde jeg IKKE hos BMW, og den ene forhandleren i nærområdet som ikke har litt for høy sigarføring, fant jeg ikke den dagen jeg hadde satt av til å se nærmere på BMW.

Men jeg prøvekjørte en 3-serie, du og du, det var en morsom opplevelse! Men, etter mye prøvekjøring og faktisk en klargjort bestilling på CC "med alt", prøvekjørte jeg Golf 7. som den første privatkunde som fikk slippe til i Norge. Da ble det Golf 7 med firehjulstrekk og så videre, dette med firehjulstrekk er som du også har funnet ut, en god ting hele året: bilen blir vesentlig mer stabil, ligger som på skinner uansett føreforhold, uansett årstid, uansett hastighet. Ja, jeg har fortsatt en Golf stasjonsvogn med firehjulstrekk og en 2.0 TDI, uten merker på bakdøra :-) Det er litt morsomt, for jyplinger med GTI og elbilisiter som forventer at de kan blåse fletta av meg i lyskryssene og sådant mer, får som regel lang neste: dels for i man ikke skal kimse av en TDI, dels fordi firehjuilstrekket planter kreftene veldig godt i bakken.

Ellers fant jeg ut at Golf egentlig er stor nok. Tidligere hadde jeg Passat, derfor så jeg som sagt på CC. Men En relativt sett tyngre bil, om enn ikke så fryktelig mye større, er ikke like grei å håndtere verken generelt eller i krappe kurver spesielt. Med Golf kjører jeg med et evig smil ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar