0

Hvordan lades 12V batteriet i en ladbar hybrid?

spurt 2021-02-02 23:06:15 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, har en 2016 GOLF GTE ladbar hybrid. En bil som jeg trives veldig godt med. Dette er min første hybrid og jeg synes det er morsomt å lære litt om systemet. Har da et spørsmål som jeg ikke har funnet ut av. Golfen, som vel alle hybrider, har både et driftsbatteri og et 12V batteri. Den har også en Webasto parkeringsvarmer som går på bensin. I instruksjonsboken står at parkeringsvarmeren bruker strøm fra 12V batteriet og at bilen derfor må kjøres et stykke etter bruk av varmeren for å lade opp det batteriet. Men jeg kjører jo nesten bare elektrisk og bensinmotoren, som da vel må sørge for 12V lading ved en dynamo, er jo nesten aldri i bruk. Følgelig skulle 12V batteriet da snart blitt utladet (hva det ikke har blitt), hvis det ikke lades ved plug-in samtidig med det store batteriet. Men det igjen stemmer dårlig med omtalen av Webastoen hvor det påpekes at batteriet må lades ved kjøring. Kanskje et litt teoretisk spørsmål, siden alt fungerer meget bra, men kunne som sagt vært morsomt å vite litt om dette.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-03 12:24:23 +0100

Strømforbruket knyttet til din kjære Webasto er primært knyttet til drivstoffpumpa og vifta. Det re altså ikke et megastort forbruk, men det er helt korrekt at strømmen kommer et sted fra, for alle praktiske hensyn bilens 12-volt batteri. På like linje med alt annet som tapper strøm ut fra batteriet, må dette kompenseres for ved å lade batteriet. Dette vil bilens styringsystemer sørge for ved å la bensinmotoren gjøre jobben og få generatoren til å svirre tilstrekkelig lenge til at målt batterispenning formidler til styringsystemet at batteriet igjen er fyllt opp. Helt "fyllt opp" er det nødvendigvis ikke, dette går primært på spenningsnivåer, men det vil normalt sett få nok strøm til at du ikke trenger å bekymre deg. På samme vis sørger systemet for at hybrid-batteriet blir ladet opp, og som du sikkerht har observert, du vil ikke kunne tappe batteriet helt ut ved å kjøre i rent elektrisk modus. Styringsystemet vil sørge for at bensinmotoren starter før batteriet buler inn.

Om bilens reguleringselektronikk er korrekt designet vil du altså ikke kunne tappe verken 12 volt batteriet eller hybridbatteriet under en gitt grense uten at motoren starter og sørger for at du ikke plutsleig står der uten strøm. Det er iallefall teorien....i praksis kan du nok klare å sette deg sjæl i en dårlig situasjon om du f.ex starter webastoen gjentatte ganger uten å kjøre den dagen. Men også her har VW tenkt litt for deg: Webastoen vil ikke fyre i gang om 12 volt batteriet har for lav spenning. Det skal iallefall fungere sånn....men NB NB NB, f.ex streng kulde kan redusere kapasiteten ytterligere, i en slik grad at du ikke får start på bilen dagen etter. Dette er ikke noe nytt, ei heller noe spesielt for biler med Webasto. Det "nye" er at vi har noe mer sinnrikt designet reguleringselektronikk, men vår gode venn MacMurphy er fremdeles med på laget!

Nå vil jo uansett bensinmotoren måtte gå innimellom for å gi varme i disse kuldetider, så den har ikke helt og holdent ferie! Hvorvidt Webastoen også er satt opp slik at den bidrar under kjøring på din bil, er jeg usikker på, dette vil du kunne finne mer om i bilens instruksjonsbok, sjekk eventuelt oppsettet for webastoen på skjermen i midtkonsollen. Jeg har en TDI med webasto, der kan jeg definere at Webastoen skal gi tlleggsvarme når temperaturen ligger lavere enn et gitt antall grader. Men på min bil går jo dieselmotoren hele tiden, med din hybrid vil det bli mye av/på for en stakkars Webasto om den skal skvette ut og inn hver gang motoren starter og stopper.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-02-02 23:06:15 +0100

Sett: 6,084 ganger

Sist oppdatert: Feb 03 '21

Antall visninger