0

Webasto og forbruk

spurt 2021-02-01 08:20:21 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Bruker forvarming av bilen en del for tida. Veldig behagelig å sette seg inn i varm og dugg/isfri bil. Men hvor mye diesel bruker en webasto/forvarmer?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-01 09:56:49 +0200

Hei En Webasto thermotop c,v eller vevo 5 kw effekt bruker fra 0,3-06 liter pr time men det er i en testbenk der alle forhold er lagt tilrette så vil anta at det i virkeligheten er noe høyere kanskje 0,5-0,8 l/h og så tar jo viften og dieselpumpen også noe energi for å drive den.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-01 17:00:16 +0200

Helt rett som Kamerat K sier, en ting du skal være oppmerksom på er at det går en del strøm for å drive vifta og holde moroa i gang. Det kan medføre at du tapper batteriet over tid, spesielt om du ikke kjører mer enn et par mil i slengen når du bruker bilen. Om du kjører lenger, er et ikke problematisk i det hele tatt, ellers er det så enkelt som å skaffe seg en batterilader, det være seg den elektroniske sorten eller en god, gammeldags en og topplade batteriet en gang eller to i løpet av vinteren. Som du sikkert vet, på en dieselbil kan også webastoen være satt opp slik at den gir tilleggsvarme mens du kjører om temperaturen er under et gitt punkt, si 5 grader. Helt problemfritt det også, og som nevnt over, det er så lite dieselforbruk at du knapt merker det.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar