0

Har Skoda og Skoda Enyaq en god 4-hjuls drift?

spurt 2021-01-27 16:21:27 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Vi har en hytte oppe i fjellet med noen bratte bakker den siste km, og om vinteren er det mye snø og til tider ikke så godt brøytet.

I dag har vi en Suzuki Grand Vitara som er fenomenal til å ta seg opp – spesielt når lav giret kobles inn, og det samme når det skal kjøres ned bakkene med null føre..

Suzukien drar på årene og vi vurderer å kjøpe elbil. En slik elbil må ha en rekkevidde på minimum 350 km en vintersdag for å kunne kjøre tur/retur uten å måtte lade og samtidig ha litt ekstra margin. God plass for barnebarn og bagasje ønskes og det må kunne velges hengerfeste og takbøyler.

Vi har sett på Audi Etron, 50 og 55, men synes det er for dyrt. Det samme er tilfelle med Jaguar I-Pace, men kona fikk klaustrofobi i den – selv om den var knaka god å kjøre.

Skoda Enyaq derimot ser veldig interessant ut, men lurer på hvor god 4-hjuls driften er i den? Det er derfor fint om du kan si noe om det og eventuelt anbefale hvilke andre elbiler som bør sees på?

Med vennlig hilsen noen ivrige hyttebrukere

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-27 20:16:06 +0200

Jeg ville beholdt Vitaren så lenge som mulig og litt til og brukt den til slike gode ting som hytteturene, og kjøpt en elbil, gjerne den Skodaen du nevner, som hverdagsbil. Det er så enkelt som at kravet om rekkevidde på minimum 350 km en vinterdag - da regner jeg med at du tenker på seriøs vinter med 10 blå eller kaldere, gjerne litt snøføre - neppe er realistisk me noen som helst elbiler som er mulig å kjøpe i dag. Når du i tillegg nevner de magiske ordene "bratte bakker" og "ubrøytet"....det finnes ikke elbiler der ute som er i nærheten av din Vitara!

Kfr forøvrig diverse tester som er gjort på elbiler ifht nettopp dette med kulde: det skal ikke mer enn en litt kald høst-dag til før rekkevidden formelig raser nedover! Ikke rart at det har utviklet seg noe henimot en vane for eiere av unevnelige elbiler med å kjøre med dunjakke, lue og votter, for ikke å forglemme at de konsekvent kjører uten lys.

Om vi setter dette i perspektiv: faktum er at selv Tesla X på sitt beste knapt nok har samme rekkevidde som min første Lada 1500 S fra 1974. Liten tank og datidens bensinmotorer var greie nok, men rekkvidden rakk knapt nok til å kjøre Stavanger-Skien, legg til at dengang fantes det ikke døgnåpne bensinstasjoner og kortautomater. Litt sånn er det å kjøre elbil også: begrenset rekkevidde og ikke noen selvfølge at du kan "fylle" når du trenger det.

Ja, Audi har jo faktisk gjort en jobb ifht dette med firehjulstrekk, men som du forsåvidt sier, det koster å være kar. I-Pace er jo heller ikke noen billigbil, men fellesnevneren for begge disse er at de eter Tesla-X til frokost når vi snakker seriøse vinterforhold og fremkommelighet. Skoda Enyaq har en form for firehjulstrekk, men for meg ser det ut som om det dreier seg om man realiserer firehjulstrekket ved å bruke en motor foran og en bak, med en form for elektronisk synkronisering mellom dem. Det er ikke helt det samme som det firehjulstrekket som du har på din Vitara, og er heller ikke i nærheten av å matche andre, mer konvensjonelle firehjulstrekk som vi er vant til fra konvensjonelle drivlinjer. Når det er sagt, det gir deg helt sikkert grei fremkommelighet. Noe begrenset bakkeklaring, men korte overheng tilsier at du bør komme deg frem gitt at du har seriøse vinterdekk, mitt stalltips til ditt bruk er Nokian Hakkapellita, med eller uten pigg. TIl virkelige vinterforhold er det ingen over, ingen ved siden.

The Bottom Line er at joda, Skoda Enyaq kan gi deg mye av det du ønsker deg til en grei pris, legg til at Skoda også har et hakk bedre kvalitetskontroll enn moderfirmaet i Tyskland. Men du må være klar over at du må sjekke værmeldinga litt nøyere enn når du legger i vei med Vitaraen din, gjerne sørge for å ha kjettinger til alle fire hjul med for sikkerhets skyld. Begrensingen vil ligge i snødybden, før eller siden flyter ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar