0

«Fornuftig bilkjøp» 2020 Alltrack, BMW 520d

spurt 2021-01-25 23:20:07 +0200

updated 2021-01-25 23:24:48 +0200

Hei igjen og tusen takk for svar sist ang kjøp av xc90. Endte opp med høytlesning av kommentarene av deg og kamerat K til kona. Når jeg var ferdig, ble vi begge enige om at per dags dato ville et bilkjøp i den prisklasse være lite fornuftig. Vi er likevel ikke Skoda Octavia fornuftig og vil gjerne ha en «fin» bil.

Med tanke på størrelse og pris, har vi slått oss til ro med en stasjonsvogn og en maks pris på ca 500.000. Kona fant en bil hun likte, altså en Passat Alltrack 2020mod til 530.000. Jeg i kjent stil, begynte å se på alternativer til samme pris, og ble svært begeistret av BMW 520d xDrive 2018mod til tilsvarende pris. Jeg og kona blir ikke helt enige her og jeg tenkte litt input fra dere hadde vært kjekt. En ting jeg tror som skremmer henne litt med BMWn er at hun har hørt mange som sier de er kostbare å vedlikeholde mtp service og reprasjoner osv

Mvh Kristian

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-26 12:41:08 +0200

Ja, denne greia med å stikke fingeren i jorda og tenke gjennom ting og tang et par ganger, er noe av det klokeste man kan gjøre. Mhp de to alternativene som nå har poppa opp, er det jo egentlig to vidt forskjellige biler. Jeg ville vel lagt ned veto mot Alltrack, i min verden hører ikke jalla plastdeksler her og der hjemme på en tysk kvalitetsbil. Jeg ville nok heller siktet i retning av en helt ordinær stasjonsvogn her, gjerne highline-utgave, med en grei motor, firehjulstrekk og DSG. I alt det vesentligste identisk med Alltrack-versjonen, men uten disse dekslene. Mhp bakkeklaring er det ikke rare forskjellen, i skrivende stund er jeg noe usikker på om du får Passat stasjonsvogn med et par cm forhøyet bakkeklaring...jeg valgte selv Golf stasjonsvogn med disse to ekstra centimeterne. Det er et greit kompromiss for de av oss som ikke vil ha en bil som liksom står på stylter :-)

Mhp BMW 5-serie er det en feiende flott bil, tyngre og markant mer "tysk" enn Passat. Skikkelig landeveislokomomotiv, ogsom din lilla fru er inne på, det koster å være kar. Passat er litt sånn "Coop" bil, altså en bil der du kan få deler på hvert et gatehjørne over hele Europa, og uansett om det er deler i innpakningspapir det står "VW" på eller tredjepartsdeler, prisene er i Coop-sjangeren. Litt sånn er det på merkeverkstedene i de fleste land også, og det er veldig kurrant å finne uavhengige verksteder som ikke skriker av angst når du kommer med en Passat for å få gjort det være seg service eller løpende vedlikehold. Et av unntakene der det IKKE er noen billig fornøyelse å besøke et merkeverksted med en VW, er Norge.

BMW er litt dyrere sånn sett, og 520 er en bil med respektable dimensjoner på alt som er av deler. Det gjør naturlig nok noe med prisnivået, men en ting skal BMW Norge ha: deleprisene skiller seg iallefall ikke voldsomt ut fra "røkla". Det finnes også uavhengige deleleverandører, bla i Sirevåg i Rogaland er det et firma som har spesialisert seg på deler. Legg til at vi også har et lokalt, uavhengig verksted som er svært dyktige med BMW....det gjør et hav av forskjell! Men merkeforhandlerne? Der begynner taksameteret å SPRINGE med det samme man kommer innafor døra!

Poenget? Vel, dette med begrepet "kostbar" sammen med service og reparasjoner, har veldig mye å gjøre med hvilke samarbeidspartnere man velger. Ære være merkeverkstedene, det er ting et godt merkeverksted kan gjøre som "de andre" sliter med. For min del har jeg hatt et utmerket forhold til herværende VW merkeverksted gjennom flere tiår. Men på et punkt gikk prisnivået fra "litt dyrere" til "skrekkinnjagende fryktelig forferdelig grusomt mye dyrere". Når det tilfeldigvis skjer samtidig med at Møller overtok eierskapet og det over natta dukka opp en drøss nye, kjekke gutter med blå dess og slips, for ikke å snakke om nye lokaler som minner mer om et palass enn et verksted, vel, da føler jeg meg ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar