0

Er volvo ein fin familiebil?

spurt 2021-01-25 11:58:32 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg er 19 år og har nå 3 unger, har lyst på ein rånete men OK familiebil, er det eit smart valg å gå for ein strøken 245gl 91 modell? FUll service historikk

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-25 16:00:15 +0100

Nja...om du med 245 GL 1991 mener den siste ordentlige firkant-Volvoen, er det definitivt IKKE tingen for en ung barnefamilie. Greit nok å ha en sånn som hobbybil og kos for far, men selv om Volvo alltid har vært langt fremme på sikkerhet....her snakker vi om en modell som ble utviklet for veldig mye mer enn 30 år siden. Det har skjedd LITT på de åra...og tro meg...om du kommer i en kollisjon, vil du angre bittert på at at du prioriterte feil her!

Med 19 år og tre unger har det gått fort i svingene, du har neppe inntekt til å kjøpe eller for den sakens skyld, drifte, en spesielt dyr bil. Gå for Skoda Octavia, eventuelt Ford Mondeo, da får du mye bil for pengene. Ikke helt ny, men ny nok til at du kan ha et greit bilhold. Bruk ellers tid på å finne en bil i best mulig stand, betal heller litt mer for en slik bil,, enn å satse på en bil som kan "fikses opp". Det lønner seg på alle vis, og ikke minst: på dette viset får du en mest mulig sikker bil for din kjære og barneflokken. Ikke "rånete", men der er det bare en ting å si: når du har satt tre unger til verden må du snu opp ned på alt du måtte ha av slike tanker. Sånn er det bare. Kan ellers anbefale at du vurderer sterilisering, får du flere unger nå må du heller satse på minibuss fremover! Lykke til med bilkjøp og familien!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-25 21:29:04 +0100

Heisann! 19 år og far til tre – det må jeg si! Du er en produktiv kar. Det skal du ha.

Jeg brukte selv Volvo 240 stasjonsvogn som familiebil den gangen ungene mine var små, for rundt 30 år siden. Det fungerte fint som snus det. Bilen hadde plass til barneseter store som en UFO, barnevogn, reiseseng og alt annet man dro med seg i den perioden – det var ikke småtterier …

Jeg ser ingen grunn til at den fortsatt ikke skulle kunne gjøre det. Selv om rånevarianten av Volvos bestselger nå nok er vanligere enn familiebil-varianten.

Jeg må vel innrømme at jeg ikke akkurat har vurdert en kombinasjon av disse to variantene som i mitt hode oppleves som ytterpunkter. Men det bør vel la seg løse det også. Selv om jeg i ditt tilfelle tenker at det nok er smartest å ha mest fokus på familien. Det er jo ingenting som sier at en litt råna bil ikke kan være trygg, sikker og i god stand – selv om det nok finnes unntak.

En ting er jo det rent praktiske med plassen, og slike ting. Som familiebil mener jeg også at det er viktig å sørge for at bilen er i tipp topp stand også teknisk.

En annen ting du også bør ha litt i bakhodet er at dette er en gammel bil. Vi snakker veteran …

Den mangler dermed en del av sikkerhetsutstyret som man finner i nyere biler. Vi snakker om viktige ting som ABS-bremser, air-bager, ESP antiskrens-system og de tingene som har kommet og blitt vanlige i de 30 årene som har gått siden denne bilen ble produsert.

Kanskje hadde en nyere Volvo V70 vært et vel så godt valg med tanke på sikkerheten, selv om den ikke er like rånete som 240? Mange vil nok mene det.

En strøken Volvo 240 med komplett servicehistorikk ser nok mange for seg mer som en samlerbil, enn som kombinert rånebil og familiebil.

Men har du lyst – har du lov. Jeg synes det er friskt satset – og hvem har sagt at en veteranbil ikke kan brukes? Ta godt vare på både bilen og ikke minst familien din, så har du min støtte i dette prosjektet!

Ønsker deg lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger