0

Vanlige feil

spurt 2021-01-19 20:29:15 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Min samboer ser etter bruktbil i alderen 2017 og har kommet over C3. Flere venner har frarådet oss Citroen, men med dårlige argumenter som at franske bilmerker ikke lever opp til forventningene. Men her ønsker vi å høre råd fra en fagmann. Hva tenker du om C3 1,2l 110hk? Er det noen kjente typiske feil på disse modellene eller kan man forvente en god bil for pengene?

Vennlig hilsen Morten

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-19 21:56:31 +0100

Hei Morten Alt du hører er ikke sant, Citroeng er gode biler og minst på høyde med sine like. Faktisk var ingeniørene hos Citroeng langt foran sin tid i både teknikk og design og har produsert noen fenomenale biler. Psa gruppen som Citroeng er en del av lager noen av verdens beste og mest holdbare motorer og brukes i en mengde bilmodeller. Teknikken og innovasjoen gjorde selvfølgelig bilene fryktelig kompliserte og ved å plassere de på Norske saltveier gjorde at de uheldigvis ikke spesielt rustbehandlete hydraulikk rørene rustet bort og ble svært dyrt å holde vedlike så fikk vel litt pes ang dette. I dag er bilene omtrent som alle andre biler ang teknikken så er ikke noe å bli skremt av her. Vennene dine har bare gamle forutintatte meninger så de skal du nok ikke høre så mye på. Franske biler selges i bøtter og spann ute i Europa så ikke helt forståelig at vi i det lille mikroskopiske bilmarkedet som Norge jo er skulle vite bedre enn de andre der ute.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-20 11:15:16 +0100

Yes, Kamerat K har helt rett, Citroen er, og har forsåvidt alltid vært, helt i tett på alle områder, også når det gjelder ting som kvalitet og pålitelighet. Ja, som alle andre produsenter har man hatt et par uheldige unntak underveis, men spesielt på denne siden av 2000-tallet har Citroen virkelig hevdet seg blant de beste. Det man skal ha i bakhodet, er at franske biler ikke er storselgere i det norske markedet...sånn er det bare...på godt og vondt. For den som skal kjøpe bruktbil, er det god sort, det medfører at man får mye og god bil til en grei pris, fullt så kjekt er det ikke når man eventuelt skal selge igjen. Det er mao en bil man bør planlegge for å ha en stund. Og som jeg alltid sier: det å bytte bil ofte, er en sikker vei til personlig ruin, en god bil holder lenge, og Citroen er altså blant de bilene som kan levere et problemfritt bilhold over lang tid!

Selvfølgelig, gitt et normalt godt regime for service og vedlikehold, der hører naturlig nok understellsbehandling med jevnlig etterbehandling med. Ja, det kan være noe mer tidkrevende å få deler til enkelte modeller av Citroen, men det er en europeisk bil med de fordeler dette innebærer - ikke langt fra Frankrike til Norge - og C3 har solgt i bøtter og spann. Det er også sånn at PSA i stor grad bruker samme motorer, samme ditt, samme datt...dette gjør sitt til å bedre tilgangen på både deler og verkstedstjenester....i det hele tatt: nyere Citroen er greie biler!

At franske biler har et ufortjent dårlig rykte, er a complete different matter, og ja, bla Renault har hatt enkelte modeller som gir litt i overkant spennende bilhold, men Citroen C3 er altså ikke "der", det er en bil som er minst like trygg å kjøpe som et hvilket som helst mer "populært" merke. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger