0

Uhell etter EU-kontroll

spurt 2021-01-13 18:15:56 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, I forrigårs hadde jeg EU-kontroll på lanceren, en 2008-modell, og bortsett fra noen ukritiske feil var bilen kjørbar ut måneden. I går var jeg ute for å handle middag, og før jeg visste ordet av det lå bilen på 3 dekk i 60-sona og jeg så venstre framhjul hoppe forbi førerruta før den traff en motgående volvo. Brua ble stengt i tre kvarters tid og ambulanse og politi var på stedet. Etter litt avhør kom politet fram til at det bare var et kjipt tilfelle av "shit happens", og kjørte meg hjem med førerkortet i god behold. Spørsmålet mitt er som følger: Har EU-verkstedet deler av ansvaret?

Jeg vet at som eier og fører av motorvogn er jeg ansvarlig dersom noe skulle skje, men i og med at bilen bare hadde blitt kjørt noen kilometer etter kontrollen, at de er delvis ansvarlige? Iallefall er det svært dårlig at de som er ansvarlige for å godkjenne biler for norske veier, ikke er i stand til å merke at hjulet ikke sitter skikkelig på. Dekkene har vært på i flere måneder, og under flere langturer på tilsammen noen tusen km denne vinteren. Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg trodd at de hadde løsnet dekket med vilje

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-13 19:11:15 +0200

updated 2021-01-13 21:49:46 +0200

Hei Oida tror nok du har kommet med utalelser her som nok ikke faller i god jord. Først så demonteres ikke vanligvis hjulene under en kontrol da de stort sett ser det de trenger uten å fjerne de. Hvis et hjul er løst og de hadde oppdaget det så hadde de nok etterdratt de eller fortalt deg at du måtte gjøre dette før du kjørte videre. Verksteder har ikke noe ansvar for bilen eller det de måtte glemme å sjekke så hadde du hatt et rustent bremserør som hadde sprengt etter 100 meters kjøring så kunne du ikke gått tilbake å bedt de bytte disse gratis for deg. Tror nok du bør gjøre akkurat som Politiet gjorde og si shit happens da det er du som bileier som har krav på deg til at bilen er trafikkmessig forsvarlig.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar