0

Imortere bil ved flytting fra Sverige

spurt 2021-01-07 12:17:11 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Har fått et våkenatts problem. Hører at i Norge er det problemer med å skaffe nok diesel bruktbiler. i 2017 kjøpte vi 1 Volvo xc60 diesel 2016 mod. reg første gang 26 juni 2015 og betalte da ca 290 000 nok for den. Nå har vi tenkt å flytte tilbake til Norge og lurer på om det kan være lønnsont å ta den med. Her vil vi få igjen ca. 190000 sv.kroner for den. med vennlig hilsen Ulf

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-07 15:40:32 +0100

Dette er så enkelt som å ta frem blyant og papir samt kalkulator, søke opp tilsvarende biler på finn og gjøre seg opp en formening om det norske prisnivået. Dernest klikker man seg inn på skatteetatens avgiftskalkulator og trykker seg frem til et estimat for engangsavgift osv, vips, så har man "kostpris" for den bilen man eventuelt ønsker å bruktimportere og eventuelt selge. Alternativkost vil være hva dere kan få for bilen om dere selger den i Sverige. Går det nærmest pari-pari, er det bortkastet tid og møye. Kan man tjene si to-tre titusenlapper, kan det være bryet verdt. Men vær nøkternt realistisk når du setter opp regnestykket her!

I ditt sted er det et alternativ som slår meg som mer lønnsomt: du må jo ha en bil i Norge også. Her har du en feiende flott Volvo som du helt sikkert er godt fornøyd med, og du vet hvilken stand bilen er i. Ja, det vil koste deg litt å ta den med, synd og skam at du ikke lenger kan ta inn en bil avgiftsfritt som flyttegods, men sånn er det bare. Denne "kostprisen" har du jo allerede på bordet om du har fulgt oppskriften over, du skal ikke se bort fra at det egentlig vil være en bedre deal for deg å ta den bilen du har med deg "hjem", enn å selge den på et eller annet vis og kjøpe en "norsk" bil. Våkenetter? Have no fear, regn på det og ta en beslutning, ta tiden til hjelp og ta det derfra. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger