0

Dugg i kupe ved lav utetemperatur

spurt 2021-01-06 09:55:49 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny

Var nylig på langtur med vår 2014 Tiguan og ble oppmerksom på at vinduene begynte å dugge i kulden, slo av AC og da tørket det opp. Forstår ikke hvorfor det er slik og tenker det må være en feil på bilen. Var tenkt å undersøke dette, men så såg eg artikkelen om samme problem i nye ID-3. Hva kan årsaken være i nye ID-3 og hva kan være årsak i min ikke fullt så nye Tiguan ?

Har forsåvidt merket flere små irriterende designfeil på bilen, en er at vann fra taket renner inn i bilen når bakre passasjerdør åpnes.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-07 16:26:49 +0100

Vel, du skriver ikke noe om hvor kaldt det var. Kombinasjonen kulde og relativt høy luftfuktighet - hvilket det er utmerket godt kan være inne i bilen når du sitter inne i bilen og skiller ut væske: både ved at du puster...og svetter. Det siste gjør vi faktisk i større eller mindre grad hele tiden. Legg til at luftstrømmen utenfra normalt sett vil bli strupet når det er kaldt: slik fungerer klima-anlegget i bilen din om du lar det stå i fred (det smarteste) med "auto" der det går an. Da vil heller ikke den avfuktingen av lufta som normalt sett skjer i AC-delen ha riktlig like stor effekt som ellers.

Å trykke AC av skal imildertid ikke medføre noen endring her, hva som har skjedd er vanskelig å si, kan du også ha trykket på noen annet samtidig? Normalt sett vil du kunne trykke inn "defrost" på øverste halvdel av hjulet helt til venstre, da får du full peising på vifta, lufta ledes opp mot frontruta og sidedysene, og ikke minst: temperaturen på luftstrømmen økes. Varmere luft tar opp mer fuktighet, vips, så er lufta i bilen vesentlig tørrere, duggen er borte-vekk. Når du tenker tilbake: ble det mer fart på vifta, steg temperaturen, var det andre merkbare endringer?

Eller kom du kanhende inn i et område med noe høyere temperatur? Det siste medfører en tilsvarende endring: dugg som kommer, dugg som går, uten noen påviselig årsak. Jeg hadde selv et område med vesentlig lavere tempatur på min arbeidsvei i mange år. Sikkert osm banken, hver gang jeg passerte, opplevde jeg det samme: dugg som kom og gikk.

Ja, det kan selvfølgelig være andre problemstillinger, men designfeil står neppe høyest på lista her. Din 2014 Tiguan har samme klima-anlegg som en drøss andre biler fra VAG, bla min Golf har identisk klima-anlegg. Alle settinger som kan settes i "auto" står i auto permanent, ellers har jeg alltid AC trykket inn. Aldri problemer med dugg whatsoever, og skulle det være dugg rett etter start eller ved f.ex heftig regnvær, ja da trykker jeg bare inn ovenfornevnte knapp, hokus-pokus vekk. Nei, jeg har aldri prøvd å slå av AC, skal legge det på minne og prøve ved anledning.

I ditt sted ville jeg tenkt i retning av om dette er et fenomen som dukker opp fra tid til annen, og forsøkt å skaffe meg oversikt over omstendighetene der og da. Som antydet over, kulde ute gir ofte dugg på vindusflatene. Likeledes regn, det er så enkelt som at vindusflatene kjøles ned. Om det dugger i en "normalsituasjon", dvs grei utetemperatur og ellers ingen grunn til duggdannelse, ja da ville jeg blitt vesentlig mer bekymret. Hva det kan være i såfall? Primært væskelekkasje, enten i klima-anlegget eller annetsteds i bilen. Nå regner jeg med at du har sjekket om det er vått i dørken bak pga det vannet som renner inn, men kan det være andre lekkasjer i bilen? En tørr hånd, greit vær, og ikke minst: nesa - og tålmodighet - er ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger