0

Kjøpe nybil i annen landsdel

spurt 2021-01-04 19:39:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg bor i en liten by på vestlandet der det er en forhandler av hvert bilmerke. De fleste er lite villige til å gi rabatter. Jeg ser fra tid til annen kampanjer eller demobiler til god pris hos forhandlere i en annen landsdel, vanligvis på østlandet. For mitt vedkommende så har jeg sett på en VW ID.3 plus. Det ligger flere nesten nye biler på Finn.no til mer enn 50.000 under det den lokale forhandleren skal ha (med vinterdekk). Alle bilene er norske. Det har vert en del problemer med ID.3 nå i starten. Når man kjøper en nybil hos en forhandler så har man gjerne litt ekstra "goodwill". Dessuten så ønsker jeg gjerne å støtte det lokale næringslivet, men alt har sin pris... Hva tenker om å kjøpe bil der den er billigst opp mot lokalt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-04 20:38:39 +0100

updated 2021-01-04 21:40:55 +0100

Hei Tiden med å sitte på fanget til banksjefen i den fineste dressen man har er nok forbi og så også i bilbransjen, goodwill kommer stort sett etter du har vært der og gjort en reprasjon. Så kjøp bil akkurat der du ønsker og selvfølgelig billigst hvis alt annet ellers er likt. Så det med lokalt næringsliv da ja du kan jo ikke hjelpe alle men de lokale kan jo gjøre service og reprasjoner og lignende og eventuellt kjøpe produkter du trenger til bilen. Ikke heller så trolig at din lokale forhandler sliter spesielt med økonomien hvis de tar 50000 kr mer enn en annen.

Lykke til :-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-05 20:13:11 +0100

Siden du nevner min favorittleverandør: med VW finner du verkstedstjenester og deler over hele Europa, min erfaring er at enten du bruker ditt lokale merkeverksted eller et verksted i en liten by i Spania, ja så får du rød løper og god service fra A til Å. Ikke bare det, du kan også benytte merkeversktedene for andre VAG-produkter uten problemer whatsoever. Med elbiler er det rett nok litt kjipere å bruke uavhengige verksteder og kjøpe såkalt uoriginale deler, enn si få deler overalt i Europa - elbler er tross alt fremdeles IKKE noen storselgere i resten av verden - men det vil bli bedre over tid. Så...som Kamerat K sier: kjøp bil der du føler at du får best pris, hyggeligst behandling og så videre. Service og garantisaker kan du få der det måtte passe.

Om en lokal merkeforhandler mot formodning skulle være kjip tar du det opp med Møller sentralt, verre er det ikke. Ja, det har blitt mer fokus på tjene-penger de siste åra og mindre fokus på fornøyde-kunder, men bank i bordet, man legger seg fremdeles i selen for å beholde markedsandelene. Jeg har kjørt VW noen tiår, og ville kjøpt ny VW i dag om det var aktuelt. Nå har det seg sånn at jeg er spå fornøyd at jeg tar sikte på å beholde den Volkeboxen jeg har til jeg går over til tog på permanent basis, men ellers? Trampeklapp, velg VW, eller vent til Skodas elbil kommer for fullt, begge er et godt valg! Skoda er faktisk et hakk bedre på flere punkter.

Mhp startproblemene: vent gjerne en liten stund, så er problemene løst. Verre er det ikke.

Støtte det lokale næringslivet? Ser den, jeg har selv hatt et solid og fantastisk godt forhold til herværende merkeforhandler over meget lang tid. Men priser man seg ut av markedet, ja da gjør man nettopp det. Dog ville jeg vært forsiktig med å kjøpe nesten-ny bil på finn: sjekk nøye hvor bilen kommer fra, hvorfor den selges, om det er en bil med andre spesifikasjoner, om det er full garanti og så videre....om noe er for godt til å være sant...er det ofte det. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger