0

Vesentlig mangel eller ikke?

spurt 2021-01-04 09:21:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har et spørsmål på vegne av en god venn av meg - Maria Lande- som har kjøpt en bil som viser seg å ha feil som følge av en tidligere frontkollisjon. Bilen - en 2016 modell ble kondemnert i april 2018, men tydeligvis gjenoppbygget og med nytt reg.nr. Ved kjøp av bilen ble aldri opplyst fra forhandler at bilen hadde vært kondemnert og gjenoppbygget. Merkeforhandler har konstatert at feilene som oppstår er som følger av kollisjonen, og de antyder at bilen kan ha så store mangler at den ikke er godkjent. Hvordan vil dere vurdere dette opp i mot et krav om å heve kjøpet - er dette en vesentlig mangel som selger skulle opplyst om ved salg, eller er det påregnelig å kjøpe en tidligere kondemnert bil i uvitenhet. Jeg er sikker på at min venn Maria ikke ville kjøpt bilen dersom hun var klar over bilens historikk. Imøteser tilbakemelding

Med vennlig hilsen John Roar Paulsen Tromsø Tlf. 95937800 epost: jrpaul@online.no

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-04 09:45:46 +0200

updated 2021-01-04 09:47:05 +0200

Hei John Roar Det er et absolutt krav å opplyse om kondemnering eller store skader og her er det ikke undersøkelsesplikt men opplysningsplikt som gjelder. Er det skader eller følgefeil som kan linkes til skadene så er det definitivt selger som må rydde opp her. Selger vil trolig hevde at det ble opplyst både ofte og vel men at kjøper ikke har fått det med seg. Står det i fks salgspapirene så kan jo selger ha rett her men en dialog er nok best her for Maria. Uansett kan det på bakgrunn av funn fra merkeforhandler der reprasjoner ikke er gjort på en forsvarlig måte og ikke ville blitt godkjent være nok til at et kjøp må heves. Man må regne med at når en bil er kondemnert og skal settes i stand igjen at det gjøres av en profesjonell aktør i bransjen og at de gjør alle nødvendige tiltak ang gjenoppretting av sikkerhet og driftsikkerhet hvis ikke blir det Olsen bil tilstander. Hvis bilen har fått nytt reg nummer høres det ut som bilen har foretatt karosseribytte men at det kan ha blitt gjort en slett jobb ang overføring av komponenter som fks lednings nettverk, sensorer ol.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar