0

1,9 TDi, modell 2004 diesel

spurt 2021-01-04 06:32:56 +0200

anonym bruker

Anonym

Bilen er kjørt ca. 108.000 km og brukes lite om vinteren. Kun til små kjøring i nærområdet. Bilen har nå, enkelte ganger, begynt å gi varsel for elektromekansik servostyring, ABS bremser og feil på ESP antiskrenssystem. Det er gule singnal som kommer opp. Kan den fortsatt brukes eller må den straks på verksted? For ca. 3 mdr. siden ble det skiftet girolje på den. Den har automat girkasse. Etter det har det hendt 2 - 3 ganger at det har tatt litt tid før den har giret opp fra 1. Bør jeg skifte girolje en gang til eller se det litt ann? Mvh Bjørn Haaland 91701294 bjornhaaland@yahoo.no

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-04 08:27:58 +0200

updated 2021-01-04 08:28:34 +0200

Hei Bjørn Alle systemene nevner snakker med hverandre via can-bus high speed communikasjon systemet i bilen og gir følgefeil deretter, alle feil du nevner kommer av en feil Du må få lest av feilkoder så man får funnet ut hvor det grunnleggende problemet er. Har man feil på disse systemene kan også girkassen reagere anderledes så best å starte med de alvorlige feilene og har du da videre problem med girkassen tar du det derifra. Girkassen bruker masse info fra bilens forskjellige moduler som abs og esp sàmt annen info som rattutslag og hastighet til å vurdere hvordan den skal gire så viktig å ta ting i riktig rekkefølge. Vent litt med oljeskift til bilen er i orden så kan du vurdere på nytt men er jo ikke utenkelig at oljen må byttes igjen. Når det gjelder automat olje er det særdeles viktig at helt korrekt olje brukes så her holder det ikke med at bestefar brukte jo den på traktoren sin i alle år og det funket jo :-) Automat olje og olje forøvrig er en hel vitenskap og noen ganger er det faktisk best å bruke merke verksted slik at helt riktig olje fylles på for den kassen du har i bilen, allverdens problemer kan oppstå med kassen fks fordi 2 oljer ikke liker å blandes sammen som alltid vil skje i en automatkasse.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar