0

"frieksos" og høyt forbruk helt plutselig.

spurt 2021-01-03 17:06:36 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg kjører en 2013 modell Mitsubishi Lancer 1,8 diesel. For en stund siden hørtes det ut som det ble frieksos eller som om bilen tar inn falsk luft fra en eller annen plass i motoren. Dieselforbruket gikk veldig opp etter at dette skjedde, hva kan dette være?

Mvh

Jan - Olaf Andersen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-03 19:58:19 +0100

Vel, tro meg, fri eksos på en diesel både hører og merker du, det låter som det reneste tordenværet under bilen, det rister til og med! Falsk luft er a complete different matter, det høres ikke likedan ut. Begge deler vil medfører redusert ytelse og problemer for bilens styringselektronikk, i den forstand at blandingsforholdet blir riv, rav ruskende feil. Da bruker du naturlig nok også mer drivstoff, og mitt råd til deg er enkelt og greit: oppsøk et verksted snarest mulig og få klarhet i hvor skoen egentlig trykker. Lancer er greie biler, de fleste verksteder bør kunne hjelpe deg her, og som vi vet, timeprisene ved uavhengige, autoriserte (alltid bruke AUTORISERT verksted!) verksteder vil normalt sett være vesentlig lavere. Ikke bli forundret om et uroginalt eksosanlegg eller hva du nå måtte trenge, vil være vesentlig billigere enn originalanlegget også...og fungere minst like bra.

Gjør-det-selv? Når du ikke helt klarer å skille mellom et helt eller delvis eksosanlegg og falsk luft, er det fornuftig å oppsøke hjelp, fortrinnsvis et verksted. Ring-en-venn kan også fungere, men det løser jo liksom ikke problemet sånn uten videre da. Å skifte et eksosanlegg? Kan være nokså greit, men om du ikke har gjort det før....betal et verksted for den halvtimen eller timen det tar å gjøre det. Er det andre ting? Ta sorgene når de kommer, falsk luft kan komme av så mangt. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-03 21:17:54 +0100

updated 2021-01-03 21:20:16 +0100

Hei Jan Olaf Tror ikke det er falsk luft er nok snarere luft som blåser ut altså en turbo slange som har hoppet av eller sprukket. Falsk luft ville du nok ikke hørt.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar