0

Trekke vogn

spurt 2020-12-26 20:37:56 +0100

anonym bruker

Anonym

E det noe problem å trekke campingvogn med denne på 272hk å automatgir? Flere sier at campingvogn å automatgir ikke er bra..

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-26 22:55:31 +0100

Nja, om det er et problem eller ikke, avhenger i stor grad av sjampingvogna. Noe forenklet sett, det er en vesensforskjell på å trekke halvannet tonn og toogethalvt tonn. En god venn som hadde en eldre A6 2.4 TDi med automatgir. reiste på ferie med godt over 2 tonn på kroken, men i harde stigninger, f.ex Drøbaktunnelen, ble det varmt både her og der. Nå er det ikke verre enn å være litt oppmerksom under kjøring, og tilpasse kjørestilen etter vekta: det er f.ex ekstremt viktig å kjøre på moment og ikke jage turtall, og merker du at motoren jobbe tungt hhv at oljetemperaturen stiger raskt og nådeløst i en stigning, ja da er det ingen vei utenom å redusere farta og legge seg på en hastighet der motoren jobber lettere. Sagt på en annen måte: ikke tråkk pedalen gjennom dørken for å holde 90 opp en hard stigning!

På samme vis kan du ikke kjøre like hardt på motorvei som du kan uten slep, selv om bilen din har mer enn nok krefter til å holde trafikken med slep. Rent bortsett fra at det er dårlig karma å kjøre over 80-90 med tunge slep, er det denne greia med termiske belastninger: økt hastighet med en "vegg" av luftmotstand der bak gir betydelig økning av belastningen på drivlinjen, fra stempeltoppene via kraftoverføringen og like hen til drivledd og differensialer. Heller litt for forsiktig enn det motsatte: spesielt på varme sommerdager!

The Bottom Line er at nei, det er egentlig ikke det lureste du kan gjøre å kjøre med tungt slep på en bil med automatkasse. Stikkord: mekanisk og termiske belastninger. Når det er sagt, en sjampingvogn kan være så mangt, fra disse "eggeskalla" som veier knappe 3-400 kilo til et "hus" på hjul. Hvor lite lurt det er, hvor mye du sliter på den arme girkassa, se det avhenger dels av vekt, dels av hvor du kjører, hovr langt du kjører, men også, ikke minst, av egen kjørestil. Legg vekt på å kjøre mykt og defensivt, så kan det fort gå greit, spesielt om du har en vogn si rundt halvannet tonn...bilen din er jo ikke noen pingle, og du har tross alt kjøpt den for å kunne bruke den, også med slep....hva skal man ellers med hengerfeste? En ting du imidlertid skal være ekstra nøye med om du kjører med slep, er oljeskift på såvel girkasse som motor.

Og ja, det er enkelte girkasser som er noe mer ømtålige enn andre, her vil nok vår gode venn Kamerat K her kunne si det som er verdt å vite om Audis girkasser.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar