0

Er det mye da bil har gått 144km?

spurt 2020-12-21 04:38:53 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg er 18 år å akkurat kjøot meg en 2009 modell golf tsi 1,4 hk. Den har fulgt servicer og er velholdt å se på. Bilen har registerkjede noe som hørtes bra ut da bilforhandler sa at da slipper du å tenke på det.. Har må lest at d har vært mye trøbbel med nettop dette.. å er så bekymret. Burde jeg være det? Å er det noe jeg kan gjøre? Vh. Tobias

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-21 15:24:16 +0100

Vel, du kan meget vel ha kjøpt deg en bil med en motor som kan gi deg spennende overraskelser. Som min gamle far alltid sa: stol aldri på en bruktbilforhandler! ja, det er jolly fine med registerkjede, men, det er et STORT men med nettopp 1.4 TSI: den hadde i utgangspunktet en registerkjedestrammer som kunne rote det til, i den forstand at den ikke fungerer. Da skjer det ting med kjedet, vips, så hopper det gjerne over en tann eller tre, og et motorrras er et faktum.

Ja, det finnes en løsning som retter opp i det potensielle problemet. Problemet er at dette krever at motoren tas ut av bilen for å gjennomfore oppgraderingen, vi snakker altså om en mekanisk oppgradering, ikke programvare som er på mote nå om dagen. Dette er gjort på enkelte biler, på samme vis har en del biler hatt motorras og kjører rundt med en feiende flott nye motor som altså har en bedre løsning på denne greia med strammeren. Det første du bør gjøre, er å sjekke om dette er gjort på din bil, og ja, det er overveinende sannsylig at det i såfall er gjort ved et merkeverksted. Da skal det finnes i bilens historikk, den er tilgjenglelig for alle VAG-verksteder, noe kynisk sett, jeg ville nok spurt hos et Skoda-verksted....der har man et hakk mer serviceinnstilling enn hos VW og Audi....og kanhende man ikke er så gørrkjipe og bruker "personvernet" som excuse for å nekte deg innsyn i bilens historikk. Det har jeg mine meninger om....det er mer et "vern" for bilbransjen enn forbrukeren....sier ikke mer!

Du kan eventuelt også ha vognkortet foran deg og ringe Møller Teknisk, der er man faktisk fremdeles normalt sett svært så behjelpelige i slike situasjoner....den skal de ha!

Om bilen din IKKE er oppgradert eller har skiftet motor? Spør om råd, ha gjerne blyant og papir foran deg og noter rådene du får og ta det derfra. Ja, du kan få gjort en slik oppgradering, men da vlle jeg nok kombinert det med en ferietur til Flensburg når pandemien en gang i tiden har roa seg bittelitt. Ellers er det ofte sånn at det ikke hjelper stort å bekymre seg, ta heller sorgene når det smeller. Halvparten av dem kommer aldri. Skaff deg først og fremst rede på hvilken status bilen din har, og løs eventuelle problemer etterhvert, selv om MacMurphy egentlig bor i enhver motor, er det ikke sikkert han slår til verken i morgen eller neste år. Om dette burde vært tatt ved en innkalling dengang bilen var ny? Helt korrekt, det ble gjort i USA, men ikke i Europa. I Norge tok importøren en Går-Det-Så-Går-Det holdning. Ganske vanlig i norsk bilbransje spør du meg, men igjen, du kan være født under en heldig stjerne, kanhende bilen din allerede er oppgradert med det være seg en bedre strammemekanisme eller ny motor. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar