0

Gjerrig Diesel eller Plug - inn med bensin

spurt 2020-12-19 09:45:10 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny; Jeg kjører i dag en Volvo XC60 plug -in med bensin motor. I løpet av 2 år har jeg kjørt ca. 50 000 km, bilen sier at jeg har ett snitt forbruk på 0,63 ltr pr mil. Det begynner å nærme seg at jeg må tenke på å bytte bil, og da er det flere ting jeg må vurdere. Jeg har ikke behov for en SUV, stor tung bil med AW. Jeg synes de nye BMW 4 serien er veldig fine og savner en god Diesel motor. Jeg vurderer det slik at 4 serien til BMW er mer enn nok til mitt behov, For miljøets del tenker jeg at det er bedre med en moderne Diesel moter med lavt forbruk sammenlignet med en Plug - in med Bensin. Kjøper jeg en ny BMW 4 serien med Diesel er dette en bli jeg kan ha i relativt mange år, kanskje helt til 2030 og da blir jo ikke den årlige kostnaden all verden. Alternativt kan også BMW i4 være en løsning, men tidvis har jeg relativt mange turer på 30-40 mil og er ikke en utpreget tålmodige fyr. Til slutt, dersom jeg kjøper diesel versjonen, vil det være lurt å bestille bilen uten type merke på bilen? Diesel er jo ikke spesielt populært i store deler av Oslo.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-19 18:00:06 +0100

Hvilken drivlinje som passer deg best, avhenger av kjøremønster og behov. Om du er så uheldig at du kjører mye i bytrafikken i Oslo, er det dårlig karma uansett hva du kjører, og bare så det er sagt: det har ingen som helst betydning om det står "TDI" eller ikke merke i det hele tatt på bilen, de som jakter dieselbiler - primært bomstasjonene - går etter registreringsnummeret. Når det gjelder eventuelle "dieselforbud" her eller der, er det i det blå, de fleste siviliserte land vi liker å sammenligne oss med har skjønt at det er en forskjell på euro6 dieselbiler og eldre dieselbrennere. Sånn høres det ikke ut på MDG og dess like her hjemme, men det er heldigvis ikke sånn at MDG er gitt all makt mellom himmel og jord til å herje med landets borgere riktig ennå....selv om det til tider kan virke som om de tror det!

Det jeg ikke helt forstår, er hvorfor du bare MÅ bytte bil! Overganskostnaden er hårreisende, og du har allerede en ganske så god bil. Jeg ville jo beholdt den noen år til fremfor å ta brorparten av verditapet på egen kappe og bare la bilen gå videre til noen som ler hele veien til banken fordi de frår en nesten-ny bil til hyggelig pris! Dvs....om du selger den privat. Leverer du den til innbytte, er det forhandleren som stikker av med en pen fortjeneste på en ellers lettsolgt bil. Og som det ligger i kortene: det er DEG som finansierer moroa gjennom å ta verditapet de to åra der det er høyest!

Ellers trampeklapp for foruftige tanker, en passe stor bil som BMW 4-serie er er godt valg, men velg gjerne AWD, det gir bedre stabilitet under alle forhold - ikke bare om vinteren. Hybrid kan gi det avgiftsreduksjoner, gjerne også noe lavere drivstoff-forbruk, men igjen, overganskostnaden ved å bytte bil etter to år er så heftig at du kan kjøre maaaaaaaaaaaaaaange år "gratis" med den bilen du har. Derved ville jeg latt kjøremønsteret avgjøre. Og...overraskende nok....om du har mye langkjøring, er diesel fremdeles kongen på haugen. Prøvekjør aktuelle alterntiver og velg det du liker best. Det kan jo være at du faller for benzin hybrid....eller diesel...hva som er riktig for deg, vet du best selv....og ja....for meg er det diesel som gjelder....men det er ikke for riktig alle!

Elbil? Om du kjører relativt ofte 3-400 km og ikke er en tåmodig mann? Glem det, du kommer til å ønske dritten ditt pepperen gror i løpet av de første to månedene! Begrep som "ladekø" og "rekkeviddeangst" er IKKE tull, det er en beinhard realitet i overskuelig fremtid. En helt annen ting er at lading langs veien på kommersielle tilbud egentlig er en kostbar fornøyelse. En grunnleggende forutsetning for å ha et godt bil-liv med elbil er dels at man har mulighet til å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader, dels at man i store trekk kjører innenfor en radius der man klarer seg med å ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for godt svar. Med ganske stor sikkerhet er nok ikke el-bil greia for meg. For tiden er det relativt usikkert hva som gjelder vedrørende bil og motortyper, avgifter, forbud, bruktverdig med mer. Jeg valgte derfor å lease bilen jeg har nå, Derfor bytte om ikke for lenge.

MORLAR gravatarbildeMORLAR ( 2020-12-19 21:07:43 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger