0

Gjentatte kaldstarter skadelig

spurt 2020-12-18 18:23:49 +0200

anonym bruker

Anonym

Har en Volvo V60 T8 2020 mod. Bor i nord norge og nå når kulden setter inn merker jeg at bensinmotoren mye oftere slår inn og ut når vi kjører korte distanser.Er dette heldig for motoren på sikt med disse gjentatte kaldstartene.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-19 17:38:04 +0200

Nei, det er prinsipalt aldri gunstig for en motor å leve et liv med olje som aldri rekker å bli varm, men i ditt sted ville jeg ikke tatt sorgene på forskudd, det er grunn til å anta at Volvo har gjort kompenserende tiltak for å gi motoren optmale arbeidsforhold gitt at et slikt kjøremønster på ingen måte er uvanlig ned en hybrid. Det er jo to ting som gjør at motoren starter opp: dels et potensielt behov for lading av batteriene, dels at varmen i klima-anlegget jo må komme et sted fra.

At det gir økt slitasje? Garantert, men hvor mye avhenger av hvor god jobb Volvo har gjort når de konstruerte drivlinjen. Om du bor et sted med mange blå, er det jo ikke verre enn å kjøre i et modus der du primært bruker motoren og glemmer elektrisk modus. Ja, det går litt mer drivstoff da, men velg et kompromiss, tegn en strek på gradestokken i kjøkkenvinduet og si at DER glemmer jeg elektrisk. Ellers vil det neppe bli problemer de første par hundre tusen kilometerne, såpass tillitt kan vi ha til at Volvo vet hva de sysler med.

Du har fomodentlig også motorvarmer....det er en klar fordel uansett drivlinje ved korte distanser. Om du IKKE har, skaff deg gjerne et enkelt oppsett med varmekolbe for motoren og kupevarmer snarest, ikke kjøp noe billiræl, gå for Defa like godt først som sist. Det er en investering som uansett betaler seg i løpet av en vinter, i form av redusert slitasje og redusert forbruk.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar