0

Om en Audi A5 styreenhet diskjon mellom møller og tuningselskap

spurt 2020-12-14 13:36:54 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg har en Audi A5 2019 2.0 TFSI. Jeg flyte diesel på bilen, også tauet den til møller bil. Men det som jeg hadde glemt, var jo at jeg hadde tunet bilen. så fikk jeg beskjed om det av møller. de sa at jeg måtte få tilbake stilt ecu en. og det ba jeg om det til tuning selskapet, og det var det de gjorde det. men så på pekte møller at ecu en er defekt. då opplyste jeg det til tuning selskapet, så kom de for å stille inn orginale filene. så møller på pekte at nå var det absolutt ingen kontakt med ecu en i det hele tatt, og må bestille et nytt ecu begrunn av den var defekt og ikke mulig å redde den nå lenger. men tuning selskapet kommet for å skjekke om det stemte, men tuning selskapet hadde full kontakt med ecu en og kunne fortsatt tilbake stille eller legge inn fil. Men møller nektet det og sa at de ikke kommer noe vei, begrunn av ecu en var helt defekt, ingen kontakt mellom ecu en og bilen. og jeg måtte ha et nytt ecu for at de kunne fikse på bilen. Nytt ecu bestilt, montert og kodet. Nå sitter jeg fast mellom de to. begge sier sitt og ingen av de nekter for regningen. Møller på peker at tuning selskapet som må dekke det. men tuning selskapet mener at ecu en er i orden og har ingen feiller eller problemer med den. Men det nekter møller og sier at den er defekt.

Så jeg har ingen peiling om hva jeg kan gjøre. har du et råd eller tips om hva jeg kunne ha få gjort her. eventuelt kjøre sak mot noen her. Og om jeg kunne komme noen vei i dette?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-14 21:36:52 +0100

Nja, om dette er en "norsk" bil, står du med både skjegget i postkassa og tunga i brødristeren her. For det første vil du ha et problem i forhold til enhver garantisak som måtte dukke opp på bilen din i fremtiden. For det andre står du uansett ansvarlig for regninga på jobben Møller har gjort i egenskap av eier av bilen. At merkeverkstedet ikke får kontakt med ECU med sin programvare, kan utmerket godt være riktig: er den "tuklet" med. skal du ikke se bort fra at det har oppstått endringer som gjør at merkverkstedets utstyr sier "Nada, denne ECU'en vil vi ikke snakke med". Kall det gjerne en sikkerhetsjekk som rett og slett stenger ned om f.ex en sjekksum i en eller flere filer ikke stemmer overens med Audis egne, godkjente filer. Slik ville jeg gjort det, og min subjektive oppfatning er at samtlige bilfabrikanter burde innført sikkerhetsmekansimer som hindret tukling.

At et hobbyfirma som markedsfører seg selv som "tuningselskap" eller whatever kommer inn, sier egentlig alt og ingenting: de bruker neppe samme programvare, f.ex er det overveiende sannsynlig at det ikke er noen sjekkrutiner av den sorten jeg nevner over. At man kan gjøre ditt og datt bekrefter dette, men som det fremgår av din redegjørelse, når merkeverkstedet fortsatt ikke kommer inn, er det rimelig åpenbart at "tuningselskapet" har rotet det til. Det er tross alt merkeverkstedet og Audi som har "fasiten" her.

Sagt på en annen måte: hvem har best forutsetninger for å si hva som er "rett" her: merkeverkstedet eller "tuningselskapet" som har prakket på deg det være seg en "tuning" eller "optimalisering", på tross av at man må vite at dette bla blåser garantien på bilen din herfra og like lukt inn i evigheten? Selvfølgelig forteller dette møkkafirmaet eventyr og bedyrer sin uskyld her, men vi kjenner alle ordtaket "Merras som passer havresekken". Ansvaret for det problemet som har oppstått med ECU'en, ligger hos "tuningselskapet", Ja, prinsipalt sett kunne man sett for seg at merkeverkstedet hadde en resett-rutine som tømte minnet i ECU'en, men dels kan det være sikkerhetsmekanismer som gjør dette krevende, dels kan det være at man går for det sikre og bytter hele enheten for å unngå problemer i ettertid.

Om du kan "kjøre sak" mot noen? Vel, da må du først gå et par runder med deg selv og forstå hvem som har ansvaret her. Det er faktisk IKKE verken merkeverkstedet, Møller eller Audi! Om vi er litt "djevelens advokat" kan du egentlig se i speilet! Iallefall kan det meget vel hende at "tuningfirmaet" vil forsøke å hevde akkurat det! For min del er jeg imdlertid helt sikker på at du er lurt av "noen" som har prakket på deg et produkt du aldri burde ha sluppet til på dn bil, spesielt ikke innenfor garantiperioden. Når det er sagt: du er ikke den første, og blir heller ikke den siste, som lar deg bondefange av salgspreiket til slike firmaer. De lover gull og grønne skoger, og ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-12-14 23:25:16 +0100

updated 2020-12-14 23:29:38 +0100

Hei Når jeg leser inlegget så forstår jeg ikke helt hvorfor Møller skulle bry seg med Ecu overhodet da det var fylt diesel på tanken og den skulle bare ned for rengjøring, hvis du ikke slo på tenningen så dieselen fikk fartet rundt i systemet så kan jo bare tanken taes ned og rengjøres. Men så var det det med at vi har problem med å si sannheten overfor verksmester så vi drar noen hvite og håper det beste og det vet verksteder alt om så de tar en grundig sjekk og kommer det da opp at Ecu via canbus ikke kommuniserer med ecu fordi den fks har skrivebeskyttede filer for å hindre kopiering så er du in deep shit. Møller har helt rett i å hevde at Ecu skal tilbakestilles til orginalt hverken mer eller mindre og klarer ikke tuningfirmaet det så er eneste vei å gå å skifte Ecu og flashe den med orginal filene til bilen. Du nevner ikke pris men den høres allerede saftig ut så ønsker ikke å være i dine sko. Du sier tuningfirma men er nok snarere slik at enhver som eier en pc og som kjøper softwaren kan utføre dette og det finnes utallige slike delevis bakgårdsfirmaer som tilbyr dette. Er det et skikkelig firma tar de all kostnaden med ny Ecu da det ikke er mye verdt for Møller at de eller den sier at de kan kommunisere med Ecu. Håper ihvertfall de som leser dette tenker seg om et par tre ganger før de tukler med bilens software filer.

Kan nesten ikke vente med å høre fortsettelsen her så trådstarter må gjerne oppdatere på dette.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger