0

Bilskilt gammeldags

spurt 2020-12-14 11:36:30 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Jeg har lenge lurt på hvorfor vi må ha bilskilt på biler i dag, når vi har så mye avansert teknologi tilgjengelig som kan erstatte dette gamle påfunnet. Dessuten ville bilene sett mye bedre ut uten skilt ;)

Mvh. Tomas

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-14 11:41:22 +0100

He, he … Ja – der har du virkelig et godt poeng! De fleste av oss kjører jo rundt med en «chip» i frontruta allerede. I form av en bompasserings-brikke som identifiserer bilen. Dog via skiltnummeret. Men det samme kan garantert gjøres vi chassisnummeret.

Ja, kanskje det snart er på tide å avvikle disse slikt greiene? Må innrømme at jeg ikke har tenkt på denne muligheten før du belyste den.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-12-14 12:01:26 +0100

Nja...tenk litt "Rema" her: det enkle er ofte det beste. Jo mer "avansert" en teknologisk løsning blir, jo større er sjansen for at noe kan (og vil) gå galt. En RF-id ala bombrikke eller whatever kan være et supplement, men aldri erstatte en entydig identifikator som kan avleses visuelt, det være seg med det blotte øye eller kameraer.

Tenkt bare på "purk og skurk": en RF-brikke kan blokkeres på enkelt vis uten at det er umiddelbart synlig. Si en av disse idotene som bare MÅ frese avsted i 200+ langs veien......bare å blokkere RF-identifikatoren og le hele veien til blålysa forsvinner i det uendelig fjerne! Men nummerskiltet vil kunne avleses med politibilens videokameraer...vips....så daler postgiroblankettene ned i postkassa!

At skiltene kan forfalskes? Selvfølgelig....men også dette er såre enkelt å plukke opp uten å måtte bruke enorme summer på å bygge opp ny og kompleks infrastruktur basert på "avansert teknologi". Ellers er jo visuelle systemer det grunnleggende også her: kfr det faktu mat det i UK alene er opp mot 5- fem millioner videokameraer som overvåker samfunnet H24/7! Registrering og overvåking av bilskilt er en del av dette, likeledes ansiktsgjenkjenning. Helt fantastisk, Storebror ser deg uansett hva du måtte tenke på å gjøre! Merkelig nok skrek "norske fagmiljøer" opp når det forrige høst ble vedtatt å etablere et system med 100.000 slike kameraer med tilsvarende teknologi for bla ansiktsgjenkjenning i Moskva....fort gjort å glemme...men i London har man rundt 700.000 slike kameraer allerede...og de har vært der lenge!

Her hjemme på berget er også den typen systemer på fremmarsj! Verdt å tenke gjennom: vil vi egentlig ha det slik? Skal du og jeg måtte få en microship under pelsen på lik linje med bikkja? I det hele tatt: vi blir allerede registert når vi "Harryhandler"...så mye for "personvernet"....kameraer og bomsystemene på Svinesund blir faktisk brukt på en måte som overhode ikke var påtenkt i utgangspunktet! Så nei, bilskilt av den "gammeldagse" sorten er ikke et problem i denne sammenhengen. Heller det enn hver vår mikrochip!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-12-14 11:36:30 +0100

Sett: 92 ganger

Sist oppdatert: Dec 14 '20

Antall visninger