0

Service på merkeverksted?

spurt 2020-12-01 12:53:55 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Dersom vi kjøper en bil, i dette tilfellet BMW, 2 år gammel, er det da det samme om den har fått foretatt servicer hos BMW/ Bavaria, eller hos for eksempel Mekonomen?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-01 15:12:29 +0100

Nja, det avhenger av hva du tenker på. Mekonomen er som kjent ikke helt det samme som BMW / Bavaria, men en bil er en bil...og i forhold til f.ex fabrikkgarantien er service utført iht fabrikkens instruks likeverdig, gitt at vi snakker om et autorisert verksted. Sett i forhold til mer subjektive kriterier, er det kvaliteten på arbeidet som betyr noe, ikke hva det står på skiltet over døra til verkstedet. Noe kynisk sett, det finnes uavhengige, autoriserte verksteder som gjør bedre arbeid enn merkeverksteder, og i noen tilfeller er det motsatt. Dersom selger har benyttet f.ex sitt lokale Mekonomen-verksted hele tiden, og har historikk, kvitteringer, stempler i serviceheftet som bekrefter dette, er det overveiende sannsynlig at det aktuelle verkstdedet oppfyller hans forventninger og gjør en god jobb. Mao er ikke dette grunnlag for å prute til man er blå i trynet her, selv om f.ex en BMW-forhandler ville tyna innbytteprisen her...man har jo ikke tjent så mye på kunden som man ellers ville forventet....det preger ofte innbyttepriser, men min subjektive oppfatning er at ved privat salg har dette mindre betydning: det viktigste er bilens faktiske stand og at bilen har vært underlagt et normalt godt service- og vedlikeholdsregime.

Jeg ville uansett tatt en normal egensjekk og en grundig prøvekjøring, og med en kun to år gammel BMW er tilstandsrapporten selvfølge om bilen står hos forhandler. Alternativt inngår du en avtale med selger om at så blir foretatt før kjøp - eventuelt med en splitting av kostnaden siden det jo gir en ekstra trygghet for både kjøper og selger. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger