0

Skal kjøpe bruktbil opp til 100'

spurt 2020-11-24 16:45:22 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg tenker å kjøpe en Toyota RAV 2006 - 2010 mod i prisklasse opp til 100'. Lurer på om jeg skal gå for bensin eller diesel og om dette er biler med få feil / billig å vedlikeholde ? Hva ville du anbefalt ?

Mvh. Jon Ove

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-24 20:01:04 +0100

Nå er ikke Toyotas dieselmotorer fra denne epoken feilfrie, og de er heller ikke riktig like økonomiske i drift som sine tyske konkurrenter. Legg til at motoren ikke er noen høydare mhp ytelse, her ville jeg valgt benziner gitt at du ikke kjører mer enn si 15-20.000 i året og bare føler må-ha-Toyota og SUV. Vær imidlertid ops på at verken ESP/antispinn eller firehjulstrekk er av det beste på RAV4, dersom du har spesielle krav til fremkommelighet og gode vinteregenskaper, se i retning av Skoda eller VW gitt at du ellers synes å ha driftsikkerhet og totaløkonomi på lista.

Og nei, Toyota er på ingen måte feilfrie biler, men Toyota Norge og merkeverkstedene har fokus på fornøyde kunder og god kundestøtte. Den skal de ha. Men for de av oss som føler at lommepungen hopper av angst bare vi nærmer oss et merkeverksted, er det uavhengige, autoriserte verksteder som er tingen. Der er RAV4 forsåvidt et godt valg, den er grei å skru på, og deletilgangen er god, om enn ikke blant de billigste på det området. I det hele tatt, gitt et normalt godt serviceregime og ikke minst...en nogenlunde "rustfri" bil, kan du ha mye glede av en bil av den sorten du antyder.

Et NB her: sjekk bilen nøye for rust! Vel får alle Toyota understellsbehandling når de kommer til landet, men denne varer ikke evig, etterbehandling typisk hver annet til tredje år må til så lenge vi har veier som saltses så heftig at det blir som å kjøre i selveste Dødehavet! Og finner du en grei bil, sørger du selvfølgelig for understellsbehanlding om du vil ha glede av den noen år. Ja, det koster litt, typisk 5-6000 for en treårs etterbehandling , men i det lange løp....det forlenger lett levetiden for din 100.000 kroners investering med både 5 og 10 år. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger