0

Galskap å kjøpe ladbar hybrid i 2020❓

spurt 2020-11-22 06:06:12 +0200

anonym bruker

Anonym

Vi blir fortalt at fra 2025 er det kun helelektriske biler som gjelder og at både diesel og bensin må forventes å øke dramatisk i pris‼️ Er det slik å forstå at etter 2025 må også de som kjører ofte langt med ladbar hybrid forvente seg enorme merkostnader❓Stiller meg derfor undrende til det gode hybridsalget i disse dager.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-22 12:17:15 +0200

Sist jeg sjekka, var det ingen som hadde en nogenlunde pålitelig krystallkule. At elbil-lobbyen og miljøbevegelsen i skjønn forening står med sammenbitte tenner og durer i vei med reinspikka skremselspropaganda, er ikke helt det samme som at fremtiden blir kølsvart for alle som måtte begå den store synd å kjøpe en bil som faktisk passer for det kjøremønsteret og bruksområdet de faktisk har. Sagt på en annen måte: Norge er ikke et land som egner seg spesielt godt for elektrifisering: vi har tildels store avstander, vi bor spredt, det er i det hele tatt et tynt befolket land om vi ser bort fra denne landsbyen innerst i Oslofjorden. Legg til at verken høyspentnettet eller distribusjonsnettet for elektrisk kraft er i nærheten av å kunne "elektrifisere" landet.

Mao vil det ikke være slik at vi bare kan vri om en bryter verken i 2025 eller 2030, ser vi nøkternt realistisk på det, vil vi se 2050 på kalenderen før de våte drømmene til miljøfrikene nærmer seg oppfyllelse. Og skulle ikke de faktiske forholdene nevnt over være nok "festbrems" her, vil produksjonstekniske problemsitllinger trekke i samme retning: batteriproduksjon krever enorme mengder energi, det krever enorme mengder råstoffer. Det er rett og slett ikke så "grønt" som "de gørnne" vil ha det til, det vil i seg selv gjøre at de store markedene må skynde seg langsomt. At det finnes mennesker med skylapper som sitter "på vippen" i regjeringen, endrer ikke på det faktum at Norge faktisk IKKE er verdens navle og styrende for utviklingen i verden. Og nei, det er ikke slik at "ny batteriteknologi" kommer over natta, eller for den sakens skyld, i overskuelig fremtid. Det blir litt som Thorium-reaktorer: mange har hevdet at det er "rett rundt hjørnet". Vel, drømmer må vi få lov til å ha, men i virkelighetens verden tar ting tid - reelle, anvendbare nyvinninger krever mye, mye mer enn et intensjonsvedtak i Gutteklubben Grei.

At MDG og så videre drømmer om mangedobling av "miljøavgiftene" over hele fjæla? Det er litt spnn "gammelt nytt" det også, fort gjort å glemme, men uten bensin og diesel stopper samfunnet slik vi kjenner det fullstendig opp. Avgifter som påfører såvel privatbrukere som næringslivet "enorme merkostander" vil ha omtrent samme umiddelbare virkning på samfunnsøkonomien og sysselsettingen som pandemien og nedstegningen, med en vesensforskjell: over tid snakker vi om at slike merkostnader vil terminere næringslivet, eliminere all innenlands produksjon av hele gullrekka fra industriproduksjon til matproduksjon, for ikke å snakke om matdistribusjon. Og folket? Vel, er vi alle sammen på "NAV", da blir det ganske stusselig med mat i skapet, vi så jo hvor kjapt butikkene ble ribbet i begynnelsen av pandemien! Og nei, oljeprisen alene vil ikke stige så dramatisk at vi får galopperende kostnader med det første...dette vil først og fremst være styrt av avgifter. Men det går altså en grense: skal vi være konkurransedyktige, skal vi i det hele tatt ha et næringsliv og bosetting i Norge, må politikerne putte fingeren i jorda.

DEN BESTE MEDISINEN MOT ET SLIKT ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-30 19:21:17 +0200

Hybrid er et feilspor. Hvis du kjører så mye at du ikke klarer deg med elektrisk, vil de ekstra kg du må drasse rundt på, og vedlikehold av to drivlinjer ødelegge økonomi-regnskapet . Med mindre du stadig kjører mer enn tredve mil i døgnet er elbil det eneste kloke valget.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-11-22 06:06:12 +0200

Sett: 84 ganger

Sist oppdatert: Nov 30 '20