0

Billig god bil

spurt 2020-11-17 00:15:53 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg er på utkikk etter en god billig bil. Max 15 000,- Har du noen merker å anbefale? Hva bør jeg legge vekt på i mitt valg? Hva kan man evt prute på? Forhandlere eller privat? Er litt svak for Ford focus sedan, evt fiesta, men usikker på om det kan være godt kjøp i den prisklassen? Tar veldig gjerne imot gode råd :-)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

6 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-17 09:37:22 +0200

Hei Først og fremst så blir det å finne en god bil til 15000 kr som å finne nåla i høystakken uansett hvilket merke bilen har. Let etter en bil som det står nylig eu godkjent på i 2 nye år og står det samtidig i annonsen at den har greie sommer og vinterdekk så er det som å vinne i lotto. Når du snakker om en bil som ikke koster mer enn en mobiltelefon så sier det seg selv at man ikke kan velge i ønsket farge og med det helt riktige utstyret men snarere om det i det hele tatt finnes noen der ute til salgs. Lykke til.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-17 17:45:12 +0200

Du kan prøve å ta en telefon til Haraldseid Bruktbil i Egersund. Dette er en bitteliten forhandler som har spesialisert seg på den sorten biler du har i tankene, kanhende de kan hjelpe deg. Det er far i huset som driver firmaet, en svært ærlig og oppriktig mann som jeg ikke ville vært redd for å handle bil av. Om han ikke har en bil her og nå, kan han muligens skaffe, koster lite å spørre. Ellers er det som Kamerat K antyder, veldig mye Lotto-prinsippet som gjelder her.

Ja, jeg har selv hatt mye glede av biler i tilsvarende og rimeligere prisklasse opp gjennom livet, jeg har attpå til vært så freidig at jeg har kjørt dem i år ut og år inn, som oftest til kilometertrelleren ligger rundt de 4-500', men det betinger at man ikke er redd for å kjøre "udde" biler, fortrinnsvis biler som er det jeg kaller "greie", dessuten er det en klar fordel at man er en over gjennomsnittet habil mekaniker. Både for å unngå å kjøpe katta i sekken, og for å unngå å betale mer for et oljeskift eller en bremsejobb enn bilen er verdt! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-17 22:51:33 +0200

Hei tilbake.. Beklager å si det, men dette syntes jeg var et lite hyggelig svar. Hadde satt pris på å få svar på det jeg spurte om. Så kunne du kanskje lagt til dine morsomheter i en annen tone til slutt evt. Jeg skjønner at det ikke er mye penger å kjøpe bil for, men det er det jeg har mulighet til.

Mvh Hilde

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-18 09:13:06 +0200

Kanskje Hilde er litt nærtagende her, skriver man et spørsmål på et forum så er det jo de svarene som den som velger å kommentere gir og at de helt passer i ordlyd etter ønske fra trådstarter er nok ikke alltid tilfelle men sånn er det nå bare. Nytt svar må bli ja man kan finne brukbare biler til 15000 kr men man må lete en stund og forutsigbarheten med en bil i den prisklassen kan nok bli så som så. Du må se etter 3 ting: At bilen er kjørbar altså at bilen går og kan stoppes igjen, nylig Eu godkjent og at sommer og vinterdekk er ok ellers kan du ryke på store tilleggs kostnader. En Eu godkjenning et sett med dekk og litt rustne bremserør gjør at du straks må ut med tilsvarende som du betalte for bilen hvis du ikke passer på å kjøpe riktig bil. Her er det bare å sette seg ned med Finn å lete og ringe på biler til du finner det du leter etter men husk det er skjelden eierene forteller hele sannheten det er gjerne de groveste feilene som blir dratt frem men det kan være masse andre feil også men for dem bagateller som ikke blir nevnt men som kan være viktig for deg.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

He Var kanskje det ja, men ville bare ha svar på mine spørsmål sånn som jeg fikk i siste svar. Så sier tusen takk for svar nå :-)

Hilde gravatarbildeHilde ( 2020-11-18 10:50:26 +0200 )rediger
0

besvart 2020-11-18 17:13:32 +0200

Ikke gi opp ! Med litt flaks fikser du det til omtrent prisen du antyder. Jeg har fått det til flere ganger. Et tips kan være en av de små Peugeotene fra tidlig 2000-tallet. De har ofte veldig bra karosserier med tanke på rust. Tjukk og fin galvanisering på de. Riktignok har de noen dyre sykdommer i hjuloppheng, Men det fanges opp i EU-kontroll, så velg en som har fersk godkjenning. Personlig ville jeg valgt Mercedes 190 E, mellom 85 og 90 modell. Finner du en bra slik en har du bil lenge, og alderen tilsier veteranstatus og latterlig lave avgifter og forsikringer. For et par år siden kjøpte jeg en slik for 17.000 og kostet på den 3.000 før jeg kjørte i to år helt uten plunder. Lykke til !!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-19 17:54:03 +0200

Ja, et lykke til fra meg også, du har fått mange gode tips her! Jeg kjenner meg forøvrig igjen, gjennom mange, mange år måtte jeg prioritere faste utgifter, bil var liksom bare et nødvendig onde. Kan ellers anbefale å lese Kamerat K sitt svar en gang til, det ligger mange kloke ord i bunnen der.

Nå anbefalte jeg ikke konkrete biler, men som Helmar sier, små peugeot kan være et knallgodt kjøp. Det er enkle, greie biler, ofte pensjonistkjørt og passet rimelig god på. Stol imildertid ikke blindt på en EU-kontroll, få med en god venn som kan de tingene du ikke kan, du vil jo helst unngå å bli sittende med en bil med rådyre feil på kjøpet. Bare så det er sagt: den risikoen er absolutt tilstede, uansett om du kjøper en to år gammel bruktimportert bil eller en billigbi.

Jeg tenker også at biler som Nissan Micra, Skoda Favorit og ikke minst, Skoda Fabia er verdt å vurdere. Igjen, ofte pensjonistkjørte, og passet nogenlunde godt på. Enkelte pensjonister kjører til og med sine biler til understellsbehandling! Men før eller siden dør vi jo, vi blir syke og så videre, det er da bilen plutselig blir lagt ut for salg...og vips...så kan du gjøre et godt kjøp! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar