0

Terracan som jakt & fiskebil

spurt 2020-11-03 12:40:35 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei

Er på jakt etter en solid jakt & fiskebil. Skal ha 4x4 og god bakkeklaring. Kikker i denne sammenheng på de tre mest åpenbare (LandCruiser, Patrol, Pajero), men har også vurdert Terracan. Dette er jo en bil hvor det tilsynelatende er billigere inngangsbillett. Hvordan er kvaliteten og ikke minst tilgangen på deler? Vi snakker her eldre biler og man må jo regne med noe påkost etterhvert. Selv om bilen kanskje er noe rimeligere i innkjøp ønkser jeg ikke å havne i en situasjon hvor jeg sliter med reservedeler om noe skulle oppstå. Har tidligere hatt en Hyundai H1 4x4. Stort sett fornøyd med denne, men opplevde litt problemer med deletilgang og frykter det samme for Terracan.

Mvh Frode

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-03 16:59:48 +0100

Hvorfor ikke Mitsubishi L300? En undervurdert bil med nærmest en Pajero i bunnen :-) Robust som få, ikke spesielt rå ytelse, men mer enn nok anvendbar kraft til det formålet du nevner, god bakkeklaring og reduksjonsgir. Enkel og grei å jobbe med, grei deletilgang, hva mer kan du ønske deg? Nei, ikke mange biler i markedet pr i dag, men du kan jo også se i retning av L200, pickup med dobbeltcabiner, se for deg elgen på planet, eventuelt L400 - en "oppdatert" versjon av L300.

Mhp Hyundai er det ikke fullt så greit på noen av punktene over, legg til at man har hatt spesielle måter å gjøre ting på som kan gi mykje moro under norske forhold, bla hadde man en SUV med hjullagre som var meget, meget utsatt for fukt og snafs....det reduserte levetiden til 10-15.000 km på det verste. Og nei, det var ikke så enkelt som å sette inn skikkelige lager! Legg til at den forrige importøren gjorde en så elending jobb at Hyundai måtte ta grep, dette tilsier at det ikke nødvendigvis er spesielt enkelt å få deler til Terracan. 11 stykker på finn pr d.d, noen av dem svært så gunstig priset, men ikke overraskende, da snakker vi om biler med gode muligheter for mange kosetimer i garasjen før man kan ta dem i bruk :-)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-03 18:59:07 +0100

Du glemte Defender og Gelendewagen også Frode så har du hele gullrekka komplett, Land Cruiser og Pajero er nok favoritter ang deler men obs obs rust har knekket mange av disse så sjekk ekstra nøye og for all del ikke stol på forrige eier som sier nylig tectyl behandlet (ja særlig) da skal du iallefall sjekke nøye. Lykke til.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-04 14:19:22 +0100

Kamerat K har helt rett, Landrover og Gelendewagen er skikelige "mannebiler" som egner seg meget godt om du skal opp i skogen ut i tærne! Jeg tenker jo at av de to er Derfender det soleklart greieste alternativet her: grei å ha med å gjøre og veldig engelsk. Ja, du må konvertere til å bli en sann entuasiast og gjerne kjøpe passende verktøy og finne ut hvor du kan få deler og sånt, men dette er en skikkelig kult-bil, du får kanhende en ny hobby på kjøpet!

Og ikke et vondt ord om Gelendewagen, men på hver bil står det med liten skrift: kjøp en to-pack! Da har du forhåpentligvis tilgang til deler når du trenger det, og tro meg, Gelendewagen er en spennende bil, et hakk verre enn sitt rykte og svært så spennende å eie! En ting skal bilen imidlertid ha: når du vel har fått den til å fungere, er det en skikkelig "workhorse" som leverer det man forventer, også under virkelig ekstreme forhold.

Et ord som jeg glemte til slutt: strekker du budsjettet noe, er en Landcruister i god stand det som gir deg minst problemer og mest tid til overs til jakt og fiske og alt det du ellers måtte finne på ute i skogen. Rett nok litt lite plass om du skal ha med en elg hjem, men ellers helt grei!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger