0

Tesla ser ut til å være en bra bil, og mye verdi for pengene. Men hva er kvaliteten?

spurt 2020-11-03 11:15:03 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg lurer på å kjøpe elbil. Har ikke bestemt prisklasse enda, men vurderer premium. Jeg har hørt mange historier om Tesla som klikker på ulike måter, og andre elbiler som stadig må tilbakekalles, ikke for småting, men alvorlige ting som brannfare og driftsstans. Det virker for meg nesten umulig å vurdere forskjell mellom kvaliteten på bilene. Og det er ikke nødvendigvis slik at dyrere er bedre, ser det ut til. Hvordan skal man orientere seg for å finne en bil av høy kvalitet, med minst mulig feil? Må man tenke som med tradisjonelle biler: Velg tysk, så blir det alltid bra. Jeg har hatt flere tyske biler som BMW, Audi og Golf, og må si at kvaliteten her stort sett er virkelig bra. Lite feil, og holder seg gjerne 300.000 km. Er det samme tankegang for elbiler, tror du?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-03 16:40:04 +0200

Vel, jeg har kjørt mine tyskere rundt de 4-500' før de har gått videre til neste lykkeligere eier eller blitt smadret av idioten bak svingen. Der er ikke Tesla, selv om unntak finnes i f.ex taxinnæringen. Nei, det er ikke alltid bra med tysk, men det er gjennomgående sånn at velger man tysk, så har man en god samarbeidspartner i den andre enden. Med det tenker jeg spesielt på at man har orden på sysakene når det gjelder verkstedstjenester, det være seg service eller løpende vedlikehold, og ikke minst, stålkontroll på logistikken når det gjelder reservedeler. Om ikke det skulle være nok, så er det såre enkelt å kjøpe såvel tredjeparts verkstedstjenester som tredjepartsdeler. Det vil også gjøre seg gjeldende med elbiler.

Med Tesla er dette a complete different matter. Selv helt ordinære verkstedstjenester, utbedring av garantifeil og tilgang til reservedeler sliter man med, og om du kommer ut for en kollisjon som gjør at bilen ikke er kjørbar, ja da har du hatt det. I mitt nærområde vet jeg konkret om et tilfelle der en kunde ventet halvannet år på helt ordinære kollisjonsdeler. Da vile han ikke mer og forlangte kjøpet hevet. Rett nok har det vært mistenkelig stille omkring disse problemstillingene i det siste, men det er neppe et godt tegn, det er snarere en konsekvens av at pandemien gjør at alt som skjer ellers i samfunnet havner totalt i skyggen. Man skal heller ikke se spesielt nøye på en Tesla før man ser åpenbare tegn på at det nok kan gå litt fort i svingene i produksjonen, mulig jeg er noe ondsinnet, men det er noe gæli et sted når f.ex dører og luker ikke er spesielt godt tilpasset, eller lakkarbeidet halter, på en bil i den prisklassen Tesla befinner seg. Det siste skuddet på stammen er riktignok noe rimeligere, men heller ikke denne bærer preg av spesielt god kvalitetskontroll. Sist jeg så noe sånt, var på 70-tallet. da kjørte jeg Lada. Men til forskjell fra Tesla: Konela, som den norske importøren het, etablerte bla eget lakkeringsanlegg og lakkerte opp biler med lakkfeil uten omkostninger for kundene, uten diskusjon overhode. Likeledes var man dødseriøse når det gjaldt utbedring av produksjonsfeil, også langt ut over garantitiden som dengang var 12 mnd. Noe kynisk sett, heller ikke der er Tesla Norge blant de beste.

The Bottom Line er at det sikkert er kult med et amerikansk flak med fenomenale ytelser, i allefall rett frem, men om jeg hadde vært i markedet for elbil nå om dagen, ville jeg sett i retning av Audi eller Jaguar om det skulle vært i den mer eksklusive sjangeren, eventuelt Skoda eller VW. Her må det legges til at jeg ser 4WD som en ting som gir meg økt stabilitet og derved økt sikkerhet under alle forhold året rundt, det begrenser naturlig nok aktuelle kandidater noe. For meg er det også viktig med en samarbeidspartner som leverer på alle punkter, her hvor jeg bor er det veldig greit å eie et VAG-produkt ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar