0

Er de skadelig for bilen å stå i varm garasje? Ca. 10-15°c

spurt 2020-10-30 20:17:29 +0100

anonym bruker

Anonym

Er de skadelig for bilen å stå i varm garasje? Ca. 10-15°c. Ut og inn av garasjen nesten hver dag.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-30 22:13:07 +0100

Nei, normalt sett burde dette være problemfritt. Problemer oppstår først når det er en betydelig forskjell på temperaturen i omgivelsene og temperaturen inne i garasjen. 10-15 grader på denne årstiden tilsier at det ikke er spesielt stor temperaturforskjell her....om du da ikke bor i Kautokeino eller et annet sted der det er flerfoldige minusgrader store deler av året :-) Når du skriver "oppvarmet" garasje regner jeg også med at du har støpt og tett gulv, gjerne også isolert gulv.

Det du likevel skal være ops på, er kondens og relativ fuktighet inne i garasjen. Jeg har selv isolert garasje, selv uten oppvarming medfører dette omtrent samme temperatur som du har i din garasje på tross av nattetemperatur ned mot 0. Garasjen har to normalt store ventiler, i tillegg har jeg satt inn en avfukter av den sorten som fungerer også ned 5 grader, og justert hygrostaten til å holde en relativt luftfuktighet på rundt 60 %. Ja, man kan endelig sette den opp til å gi ørkenklima også, men 60 % er helt greit for bilen....og skulle den være våt når jeg kjører den inn, bidrar avfukteren til at den tørker i løpet av et par timer. Når jeg kjører bilen inn i garasjen, er jo også bilen og motoren varm, det gir lett 5 grader tempaturstigning det også. Ja, det kan være si opptil 10-15 grader temperaturforskjell ute vs inne i garasjen på de kaldeste vinterdagene her hvor jeg bor, men jeg har aldri noensinne opplevd at det oppstår det være seg vond lukt eller dugg på noen som helst flater når jeg har kjørt inn i garasjen.....ventilasjonen og avfukteren gjør åpenbart jobben!

Temperaturforskjellene når du kjører UT av garasjen gir ikke de samme problemstillingene. Ellers har man da understellsbehandling me dhulromsbeskyttelse og jevnlig oppfølging...det beskytter jo også om det mot formodning skulle bli fuktig i garasjen.

The Bottom Line er at du kan ta det helt med ro om du har normalt god ventilasjon og eventuelt iverksetter enkle tiltak for å holde kontroll på fuktigheten. F.ex en kombinert temperaturmåler/hygrometer er en god investering, 70 kroner på Biltema. Kjøper du en værstasjon som koster et par-tre hundrelapper, får du også mulighet for å holde styr på max/min verdier. Mhp avfukter skal du være ops på at de rimelige avfukterne ungerer dårlig under 10-15 grader, jeg kjøpte min garasje-avfukter hos Komplett. Koster litt mer, men den har gjort nytta i mange år!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger