0

Ledlys og frost

spurt 2020-10-27 15:40:15 +0100

Hvordan kan ledhovedlyene og ledbaklysene fungere når glasset er fuktig og fryser utvendig?.Har jo ingen varme fra lyspærer som varmer glasset og fjerner isen. Er kanskje lyktespyller veska sterk nok til å fjerne isen fremme? Hører det kommer nye ledpærer som ikke skal flimre når bilen står stille.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-27 16:43:33 +0100

Fort gjort å glemme, men også LED-pærer avgir en ikke helt ubetydelig varmemengde. For alle praktiske hensyn er det nok til at du slipper å få et 5-cm islag på lyktene. A complete different matter er det selvfølgelig om du bor på Røros eller i et område der det kommer kolloasale mengder med snø horisontalt og legger seg på lyktene! Da har du et problem uansett, jeg har selv opplevd at H4-pærene på Laddsien min klogga ned langs sørlandske. På tross av at hver pære avga 55 watt, lyktespylere og sogar lykteviskere. Jeg måtte rett og slett stoppe og fjerne snø fra lyktene med jevne mellomrom. Sånt skjer, og ja, under ekstreme forhold vil du oppleve tilsvarende problemer med LED-lys. Men jeg tipper vi snakker om minus 10 og kaldere før du vil oppleve nevneverdige problemer. Og ja, du har et vesentlig poeng, lyktespylerne vil bidra til å holde lyktene isfrie. I det hele tatt: ta sorgene om og hvis de kommer, halvparten kommer aldri.

Mhp vindsupylervæska kan du jo også blande din egen evnt sprite den opp litt med f.ex teknisk isopropanol, fås kjøpt til rundt 80 kroner literen på nett og hos Jernia. Min erfaring er forøvrig at Biltemas konsentrat er et godt utgangspunkt, du blander den til passende temperatur, avhengig av hvor kaldt det er der du bor, og hiver oppe litt godsaker, det være seg isopropanol eller hjemmebrent om du skulle ha tilgang på sånt. Poenget er å blande spylervæske på et sånt vis at den fjerner mest mulig is, og tro meg, det fungerer som et skudd i natten! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Tusen takk for svaret,ble litt klokkere.

troneie@online.no gravatarbildetroneie@online.no ( 2020-10-28 13:19:10 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-10-27 15:40:15 +0100

Sett: 203 ganger

Sist oppdatert: Oct 27 '20

Antall visninger