0

Skoda for tvillingfamilie

spurt 2020-10-21 14:13:32 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Benny.

Vi venter tvillinger og har et budsjett på 4-500 000. Vi ser altså etter en bruktbil som har blitt 2-3 år. Hva vil du anbefale av Kodiaq og Superb?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-21 20:27:27 +0100

Sett fra et overordnet ståsted er jo dette egentlig to ganske så forskjellige biler, den største likheten er at begge er svært så romslige. Kodiq er et lite hakk større, ellers er teknikken langt på vei den samme. Smaken er som baken, jeg ville satt av god tid og oppsøkt en Skoda-forhandler og prøvekjørt nye biler av sorten og vurdert hvilken av de to som var mest praktisk i forhold til det dere ser for dere å dytte inn i bilen. Det skal f.ex ikke mer til enn noen cm forskjellig åpning på bakdøra for at den ene skal være vesentlig greiere enn den andre ifht å få barn ut og inn av et barnesete. Jeg ville nok også tatt med tvillingvogna, eventuelt en tommestokk, og sett nøye på bagasjerommet...ogs her kan det være små forskjeller som gjør den store forskjellen! En tvillingvogn er ikke noe å kimse av, her kommer dere til å trenge plassen!

Den andre greie som er lurt å sjekke, er hvor mye plass det blir igjen i forsetene med to fremoverlente barneseter. Superb skal visstnok ha plenty plass igjen, Kodiaq er jeg mer usikker på. Sjekk også mulighetene for å regulere baksetene...det kan gjøre en stor forskjell. Når dere har kost dere med selgeren i Skoda-sjappa, kan dere nytte høvet til å spørre om de har brukte biler av sorten inne, eller på vei inn....før dere går hjem og tar et hyggelig familiemøte og sover på det et par dager....eventuelt begynner å lete på finn etter aktuelle biler av den sorten som passer best for dere. Verre er det ikke! Ellers må dere bestemme dere for hvilken drivlinje dere vil ha, begge finnes med såvel 2.0 benziner som 2.0 TDI, med manuell kasse eller automatgir, med forhjulstrekk eller firehjulstrekk....legio muligheter. Alle fungerer helt greit, om jeg skulle valgt selv, ville jeg nok gått for diesel, automatgir og firehjulstrekk, men dere får nyere bil med kortere kjørelengde for samme budsjett om dere velger manuelt gir og forhjulstrekk. Og, det kan ikke gjentas ofte nok, finner dere en god bil, sørg for at den blir understellsbehandlet om det ikke er gjort av forrige eier, og følg opp med jevnlig etterbehandling. Også nye biler ruster, det gjelder generelt for alle biler, og den norske vinteren er i særklasse når det gjelder salt og møkkaforhold langs veiene!

The Bottom Line er at det er mange biler å velge blant i markedet, vær kresne, vær bevisst på hva dere vil ha. Og som alltid: sjekk verkstedshistorikk, sjekk servicehistorikk, sjekk kjørelengde vs registerte kilder. Er det noen som helst tvil eller hull, mangler det historikk, gå videre! Kjøp gjerne hos en merkeforhandler for ekstra trygghet, selv om det nok er en del dyrere. Handler dere privat, forvent betydelig lavere pris på tilsvarende bil. Bruk ellers f.ex sjekklistene på Motors hjemmesider for såvel sjekk som prøvekjøring! Lykke til med familieforsøkelsen og bilkjøpet!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar