0

Videoovervåking

spurt 2020-10-15 20:17:08 +0100

anonym bruker

Anonym

Når man setter opp videoer på eiendommer og div.så skal det opplyses om at dette skjer.Hva damer Tesla,Audi og andre biler som filmer når du er nærheten

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-16 12:01:33 +0100

Ikke si det høyt, da går Datatilsynet i spinn :-) Problemstillingen, for de som måtte ha problemer av denne sorten og skrike ordet "personvern" som en sulten måke så snart de ser noe som minner om et kamera, har vært oppe fra tid til annen, men skal vi være nogenlunde objektive: dette er ikke et problem....på samme måte som det neppe et et problem for noen som helst med et videokamera eller tre på private eiendommer. Ja, kverulanter som passerer på offentlig vei utenfor eiendommen kan spinne mye rart når de ser kameraet, men det er nå engang sånn at det ikke er noe som helst generelt forbud mot å filme i det offentlige rom. Om ditt private videokamera scanner offentlig vei en gang eller tre i løpet av en time, so what? Det er sjelden snakk om "skjult overvåking"! Det samme gjelder i store trekk kameraene i en bil.

Ja, vi kan tenke oss at det kan være problematisk om du kjører inn på et av forsvarets super-duper topphemmelige anlegg, men det skjer normalt sett ikke så ofte! Du kjører heller ikke på naturiststranda på Huk så ofte, og du snur ikke på bilen sånn at kameraene kan fange inn den stilige dama som går langs veien. Det er heller ikke så ofte at du tar ut videofilene for å bruke dem til skumle ting. Ergo burde det for alle praktiske hensyn være problemfritt. Eller? Vi kan jo se for oss at de som elsker å bulke andres biler på parkeringa, enn så parkerer ved siden av og bevisst drønner døra i bilen som står parkert ved siden av kan få vondt i maven om slik adferd kan bli registert og de blir stillt til ansvar! For ikke å snakke om at enkelte aktører i forsikiringsbransjen, bla et unvevelig selskap som er spesielt glad i "skylddeling", har uttalt seg kritisk ifht dashcam!

The Bottom Line er at det ikke nødvendgvis er hva som faktisk skjer som er problemet: det er hva du (eller andre) gjør det til - hvordan man tar det. Jeg tenker at kameraer her og der har kommet for å bli, enten vi liker det eller ei. Ja, noen skriker opp om kameraer i bil, andre skriker opp om de 80.000 operative kameraene på offentlige steder i Moskva! Samtidig er det et faktum at det i UK nærmer seg 5 millioner slike kameraer på offentlige steder, attpå til med et komplekst system for ansiktsgjenkjenning! Hvor mange vi har her hjemme, snakkes det lite om, men se deg rundt, det er ufattelig mange flere enn vi liker å snakke om! Storebror seg deg, og denne utviklingen har skjedd uten noen som helst demokratisk debatt. Jeg tenker jo at Datatilsynets noe ensdiige fokus på sånt som mer eller mindre privare kameraer bidrar til å tåkelegge det egentlige problemet: stadig mer statlig overvåking av det offentlige rom, Orwells 1984 har vært her i flere år allerede!

Sett i dette perspektivet: er det egentlig et problem med kameraer i bilene ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar