0

Hvilken liten EL-bil er mest fornuftig?

spurt 2020-10-15 08:20:53 +0200

anonym bruker

Anonym

Heisann.

Hun jeg er sammen med skal handle seg en brukt el-bil til i underkant av 100 000kr. Hvilken er mest fornuftig å gå for? Har til nå sett på Zoe, E-up, Leaf ++. Er jo ikke store forskjellene, men man ønsker jo å kjøpe noe som er pålitelig og fornuftig.

Tusen takk på forhånd.

Andreas

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-15 13:45:25 +0200

For alt hva det måtte være verdt...en f.d kollega kjøpte ny E-Up for 5 år siden...bilen har rulla mye og fungert greit. Sjarmerende og praktisk bil, han tar sikte på å kjøre den til han hiver den :-) Mhp de to andre er jo også det greie biler, og du kan være rimelig sikker på at begge vil være verdt det du betaler for dem....i disse dager ramler jo prisen på eldre elbiler i takt med lanseringen av feiende flotte nye elbiler med lengre rekkevidde...win-win for kjøpere i ditt pris-segment! Ja, verdifallet vil fortsatt peke rimelig bratt nedover, det innebærer at du kjøper en bruksbil som du beholde en stund, og glem ikke at batteripakkene eldes, det gir redusert rekkevidde år for år! Legg derfor et konservativt anslag for rekkevidden til grunn når du vurderer om bilen kan dekke behovet, både alder, bruk og ikke minst, vinter og snøføre reduserer effektiv rekkevidde i betydelig grad!

Du bør altså ha et kjøremønster der du i alt det vesentligste kjører/pendler innenfor en radius på litt mindre enn halve rekkevidden...igjen....legg et realistisk rekkeviddeanslag til grunn! Dernest må du ha mulighet til å installere en forskriftsmessig hjemmelader, å lade "ute" på kommersielle ladestasjoner er rådyrt, spesielt med elbiler som trenger litt tid på å lade til 80%.

The Bottom Line er at E-Up nok er det påliteligste og mest fornuftige valget her, mens de to andre nok gjør nytta på alle vis, men tyngre biler og tildels mer komplekse løsninger har potensiale for å gi et noe stivere vedlikeholdsbudsjett over tid. Dog vil et neppe være dramatiske forskjeller, døler du at du trenger mer plass enn det du får med E-Up er ikke nødvendigvis de to andre et kjempedårlig valg. Du kan også se i retning av E-Golf, da får du mer "bilfølelse", der du i bunn og grunn kjøper en Golf som tilfeldigvis har en elmotor og en batteripakke. Liker du Golf, vil du også trives kjempegodt med E-Golf, og prisene faller også her! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar