0

Hvilken Golf til 19åring?

spurt 2020-10-07 18:41:40 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg vurderer å kjøpe en ny bil og bytte ut den gamle. Har lyst på en Golf og lurer på om du har noen tips? Har et budsjett på mellom 50-80 tusen og trenger en bil som takler skikkelig snøvintre! Helst en Golf jeg ikke taper så mye på ila noen år også...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-08 11:21:50 +0200

Du skriver ikke noe om hva du legger i "skikkelige snøvintre". Snakker vi fra Trondheim og nordover, kanhende selveste Finnmark, er det kun syncro som gjelder, altså 4WD. Søk på finn.no, eventuelt Brooms nye tjeneste, så finner du biler i søkk og kav. Være ops på at spesielt Golf stsajonsvogn ligger gunstig i pris her, den er litt mindre populær, da kan du gjøre et godt kjøp, dvs få en litt nyere bil for ditt budsjett. Som alltid ellers: bilens faktiske stand er viktigere enn tallet på kilometmertelleren, ta gjerne utskrift av sjekklistene som du finner på Motors hjemmesider og krøss av etterhvert! Grundig sjekk av bilen og prøvekjøring FØR du nevner ordet "kjøp" er alfa og omega. Få gjerne med deg en god venn som kan det du ikke kan når du ser på biler!

The Bottom Line er at kun forhjulstrekk nok fungerer, det også, Golf har god ESP / Antispinn, men firehjulstrekk gir deg bedre fremkommelighet, De eldre versjonene av Haldex-systemet er ikke spesielt avanserte, det er litt sånn av-på med trekkkrafta på bakhjulene, så du får ikke vesentlig bedre stabilitet, men på en bil med såvidt liten bakkeklaring - typisk 14-15 cm - er 4WD gull verdt mhp fremkommelighet. Og snakker vi "skikkelig snøvinter" i ordets rette forstand, er det kun et vinterdekk som gjelder: Nokian Hakkepellita , med eller uten pigg. Alt annet er bare dårlige etterligninger her.

Ellers ville jeg ikke bekymret meg så mye for "tap" noen år frem i tid. Om en bil i denne prisklassen holder to EU-kontroller, har du så lavt verditap at du kan le hele veien til banken, også om den skulle ende som spiker etter 4-5 år. Det største verdtiapet er tatt, så enkelt er det. Det som ikke kan sies for ofte: ser du antydning til rust, spesielt i understellet, styr unna, finn en annen bil! Vær også på vakt mot fersk tectylbehanding! Om dette er gjort hjemme i garasjen, har man ofte noe å skjule! Er det gjort annetsteds, be om kopi av kvittering og undersøk om det er en etterbehandling osv, er det en bil som er jevnlig understellsbehandlet, jolly fine....er det gjort i hui og hast rett før annonsa ble lagt ut på finn...vær skeptisk :-) Og er begge dekksetta utslitt...forlang prisavslag! Likedan om det er lenge siden regiserreima ble skifta....ikke noe gøy å betale mye for en bil i ellers god stand, bare for å måtte hive ut 20.000 spenn på service og to ne sett dekk dagen etter! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar