0

Hjelp til kjøp av bruktbil i 2020.

spurt 2020-10-02 16:30:08 +0200

anonym bruker

Anonym

Kjære Benny.

Jeg og min samboer flyttet nylig tilbake til Trondheim, Norge etter mange år med studie i utlandet. Med hver vår million i studielån er drømmen om en splitter ny Volvo XC90 urealistisk. Den trofaste familiens Golf TDI 2,0 4x4 fra 2006 har nå takket farvel etter å trofast fraktet familien trygt fra A-B siden jeg begynte å lærekjøre.

Jeg søker og søker på tips til kjøp av bruktbil, men jeg finner ikke noe for i år, iallefall ikke i den prisklassen vi søker. Året med corona, buss-streik og usikkerhet.

Mor har ofret seg for at vi kan låne bilen deres av og til, en fantastisk 3 år gammel Volvo xc60 hybrid frem til vi finner ny bil.

Hvilken bruktbil anbefaler du i prisklassen rundt 80 000kr? Bør vi låne mer penger for å komme oss opp i høyere prisklasse, for å på sikt få mest for pengene? Kjøpe privat eller fra bilselger?

Vi vet ikke hvor vi blir boende i landet, og har ingen planer om familie forøkelse de første par årene.

Ønsker deg en riktig god helg, og er takknemlig for alt av råd.

-Martin

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-02 19:30:11 +0200

Her bør dere først og fremst tenke nøye gjennom hva dere skal bruke bilen til, stikkordet her er "kjøremønster", dernest hvilke preferanser dere vektlegger. Ut fra at dere forblir to en stund, og ellers ikke er sikre på hvor lenge dere blir hjemme i Steinrøysa med bilavgifter i særklasse, tenker jeg at dere bør forholde dere til et for dere fornuftig budsjett. Hva som gjør at en kun 14 år gammel Golf sier takk for seg, sies det ikke noe om, er det kollisjonskader, jolly fine, da er spikerfabrikken neste stadium for bilen, er det mekaniske ting som motor eller drivverk, ville jeg vurdert å reparert den bilen jeg har og brakt den i en sånn stand at den older si en eller to EU-kontroller til.

Om firehjulstrekk står på ønskelista, vil Skoda Octavia eller VW Golf peke seg ut her. Om dere kan klare dere med forhjulstrekk, er fremdeles disse gode kandidater, spesielt Golf stasjonsvogn ligger av en eller annen grunn ganske så gunstig an i bruktmarkedet. Jeg ville nok også sett i retning Skoda Fabia, det er en kjekk liten småbil fra Skoda som gjør det den skal uten dikkedarer. Fabia finnes både som en ganske så pen stasjonsvogn og en grei femdørs-versjon. Det dere bør være ops på, er at de små benzinmotorene, her 1.2 hhv 1.4 TSI fra før 2013...de med kamkjede....er noe man bør unngå, om da motoren ikke er skiftet til en nyere motor underveis. Vår gode venn Kamerat K her vil nok også si Ford Focus og Ford Fiesta, jolly fine, men pass på, unngå 1.0 motorene...de kan være festlige! For dere som er vant til en skikkelig dieselbrenner, burde egentlig valget være enkelt, det er både økonomisk og driftsikkert, sannsynligvis også relativt enkelt å selge igjen også i midt-norge. Med mye småkjøring kan imidlertid benziner være et fornuftig alternativ, stikkordet her er DPF. Nyere benzinere har faktisk fått mer anvendbar kraft over et bredere turtallsområde, det gjør det utholdelig å kjøre benziner, også for ihuga diesel-fantaster som meg :-)

The Bottom Line er at dere bør prioritere på en slik måte at dere får mest mulig ny bil for et begrenset budsjett, kjørelengden er egentlig ikke like viktig: legg vekt å å bruke tid på å finne en bil i best mulig stand. Vårt store orakel Benny har skrevet flere knakende gode artikler over emnet, både nå i senere tid og bla DENNE: https://www.tv2.no/a/9922086/

Dere kan også ha glede av Motors sjekklister for bilkjøp hhv prøvekjøring, ta utskrift og ta med i prosessen. Med 80.000 i potten bør dere kunne få en grei bil her, og tapet over et år eller tre vil absolutt være håndterbart. Dog ville jeg som nevnt innledningsvis tenkt litt gjennom hva det eventuelt ville kostet å få satt i stand den feiende flotte Golfen dere allerede har, gitt at dere bruker et uavhengig verksted trenger det ikke bli personlig ruin og gråt og tenners gnissel. Om ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar