0

Forbruk elbil

spurt 2020-10-02 10:12:03 +0200

anonym bruker

Anonym

Hvorfor vurderer vi drivstofforbruk pr mil på fosile biler, men man på elektriske vurderer rekkevidde? Vil vi etterhvert også begynne å se på kwh per mil?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-02 12:29:51 +0200

At det naturlig nok er fokus på rekkevidde, har nok en sammenheng med at selv den dyreste og fjongeste elbilen du kan kjøpe i dag har kortere rekkevidde enn en vanlig benziner hadde for 30-40 år siden, altså relativt kort! Du kommer knapt nok Oslo-Trondhjem med en elbil med markedets lengste rekkevidde, mens du kan kjøre både tre og fire ganger samme strekning med en dieselbrenner på sparebluss :-) Dette endrer imidlertid ikke på at også kwh pr mil er et etablert kriterium, det er bare det at ingen snakker om det. Det kan være fordi strømforbruket pr mil spriker like mye som diesel- eller bensinforbruk pr mil, det er liksom ikke så lett å markedsføre f.ex en unvevnelig, overvektig elbil fra den andre siden av dammen med forbruk pr mil....istedet fokuserer man på rekkevidde og "fantastiske ytelser". Ja, jeg mener at man på lik linje med konvensjonell biler burde ta en Ole Brumm og se på både rekkevidde og forbruk pr mil, vi kommer nok dit etterhvert skal du se!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar