0

GDPR Personvern ifm kjøp/salg av bil

spurt 2020-10-01 09:04:46 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg kjøpte en brukt 2011Tiguan fra en forhandler for ca 6mnd siden. En del feil ble påpekt av undertegnede og utbedret uten problemer av forhandleren. Innenfor garantitiden spurte jeg om å få tilgang til bilens historikk, herunder verkstedsbesøk, innkallinger, utbedringer osv. Jeg vet fra serviceheftet at bilen ble kjøpt ny hos denne forhandleren, for så å bli byttet inn og solgt som bruktbil. Da jeg kjøpte bilen ble det muntlig opplyst om at blant annet dempere, mellomaksling og opplagring av denne har blitt byttet som en del av garanti. Skriftlig bevis får jeg altså ikke utlevert på grunn av personvernet til forrige eier. Hva? Trenger da vel ikke navnet til personen, jeg vil ha tilgang til bilens historikk. Jeg blir med en gang mistenkelig på at forhandleren skjuler seg bak denne GDPR som det så fint heter. For min egen del, samler jeg alt av kvitteringer og bevis på utbedringer for at en eventuell neste eier skal føle seg trygg(ere).

Takker for svar!

Mvh Eskil

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-01 11:03:15 +0100

Dette fremstår for meg som det du antyder et frekt og freidig forsøk på å skjule bilens historikk for bilens nåværende, rettmessige eier! Jeg ville bedt om et råd fra NAF hhv Datatilsynet og tatt det derfra. Forøvrig har jeg - også etter at bransjen begynte å skylde på personvernet - hatt den holdning at dersom jeg ikke får fullt innsyn i en skriftlig versjon av bilens service- og verkstedshistorikk, er det en umiddelbar DealBreaker - jeg går rett og slett videre.

Ellers trampeklapp for en mann som tenker på neste eier og samler kvitteringer osv!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar