0

Jeg vil kjøpe hytte i sverige

spurt 2020-09-19 10:23:33 +0200

anonym bruker

Anonym

Kan jeg ha hytte i sverige med adresse der, og få svensk id/ pass, bli svensk statsborger for så å kjøpe svensk bil. Registrere den på meg og ha norsk og svensk pass, bruke den svenske bilen i norge uten avgifter etc?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-19 11:33:11 +0200

Ja, på gitte premisser...du må melde utflytting fra Norge og innflytting til Sverige, mao være fast bopelsregistrert på hytta i Sverige. Det springende punktet her vil bla være hvor "greie" man er mhp å benytte en hytte som helårsbolig hos søta bror...som du sikkert vet...det er IKKE fritt frem her hjemme! Det er heller ikke bare å kjøpe en hytte, slenge inn papirene og tro at man kan tilbringe sin tid hvorsomhelst og surfe rundt i Norge med svensk bil....spesielt festlig vil dette være om du er i fast, lønnet arbeid her hjemme og har en primærbolig her...altså eier hus, leilighet eller whatever. Du kan si det sån nat det ikke er uten grunn at norske pensjonister som har residencia - altså fast opphold i Spania - selger kåken sin her hjemme...våre hjemlige skattemyndigheter passer på, må vite! Det samme gjør toll- og avgiftsdirektoratet, og kommer du i søkelyset, risikerer du lenger straff enn selveste Treholt! Poenget er...det nytter ikke med tricksing og mixing her, det må være en reell flytting, og du må gjøre alt etter boka!

Forøvrig er også bruk av utenlandsk bil i Norge strengt regulert, bla er det kun eieren som kan kjøre bilen på egen hånd. Skal andre kjøre bilen, ja da må eieren være med som passasjer. Det er også tidsrammer for hvor lenge du kan bruke bilen i Norge, om du ser for deg å overstige denne tidsrammen må du søke Toll- og Avgiftsdirektoratet i hvert enkelt tilfelle - som bla pensjonister i Spania gjør. Og kommer mynidighetene under vær med at du synder mot dette regelverket, om man så bare TROR at du gjør det, er det ingen pardong: det utferdiges et aburd avigiftskrav med straffeavgift og gebyr og fandens oldemor, og det IKKE noen syndenes forlatelse, kravet blir stående om du så hogger opp bilen eller bilen ikke er i nærheten av å være verdt avgiftsbeløpet! ER du f.ex trygdet...gjett hva som skjer når man skal inndrive det du angivelig "skylder" staten :-)

Kjipt, men sånn er det bare. Til og med muligheten for å slippe toll og avgift når man tar med hjem en bil som flyttegods er fjernet for mange år siden! De fleste land vi liker å sammenligne oss med og en drøss av de vi slett ikke vil snakke om, som Den Russiske Føderasjon, har liberale regler for borgere som vil ha med seg en bil hjem på flyttelasset....no problemas whatsoever :-) Man kan til og med gjøre det flere ganger, bare det går et par år mellom hver gang :-))))

DET ER IMIDLERTID EN TING TIL du bør undersøke NØYE før du i det hele tatt TENKER tanken på å trickse og mikse med hytta: dette med SKATTEPLIKTEN og hvor mye skatt du må betale om du som norsk borger bestemmer deg for å bli svenske. Det er forskjell på beskatningen av lønn vs pensjonsutbetalinger, og det har vært en del brudulje omkring det som i realiteten er dobbeltbeskatning av norske pensjonister ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar