0

Frekt priset?

spurt 2020-09-17 20:29:38 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei.

Jeg flyttet til Finnmark for noen år siden og har sett at bruktbil-prisene her oppe er en god del høyere enn resten av landet. Noen eksempler er rimelig drøye og jeg ønsker å dele følgende finn.no-annonse med dere hos broom for å høre om dere er enige. Ta gjerne noen raske søk på finn.no for å sjekka ståa angående min påstand.

Eksempel fra finn: https://www.finn.no/car/used/ad.html?... evt finn-kode: 191592694

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-18 21:01:50 +0200

Ja, det er korrekt at bilprisene i Finnmark er noe høyere enn i f.ex Oslo-gryta, men glem ikke at en Finnmarkskjørt bil ofte er kjørt under ekte vinterhold med de fordeler dette innebærer kontra mkkaklimaet og saltlaken i og rundt denne landsbyen innerst i Oslofjorden. For min del ville jeg ikke hatt en Oslokjørt bil om jeg fikk kasta den etter meg! Når det er sagt, også lov om tilbud og etterspørsel spiller inn her: det er langt fra Finnmark til "konkurrende markeder" med flust av andre biler. Finnmark er forvrig ikke det eneste området i landet med relativt sett høyere priser enn den "normen" som har etablert seg ved at den bulkegjengen som utgir disse famøse bøkene med "norske bruktbilpriser" lever i en boble der de ser Oslo som verdens navle, men det er nå engang sånn at det er et veldig stort tilbud av brukte biler i Oslo, dessuten ruster Oslo-kjørte biler mer enn andre...det er en kjennsgjerning. Det gjør noe med prisen, på godt og vondt, avhengig av om du selger eller kjøper. En ting til som gjør noe med prisen, uten at vi skal dra en evig polemikk omkring dette, er kjørlengde: vi som bor ute i periferien, kjører lett både 50 og 70.000 i året uten å blunke, mens bymennesker kanskje trenger 5 år på å kjøre så langt. Jolly fine, men konsekvensen er at bymenneskene har et annet syn på dette med kjørelengde og "restverdi" på bilen!

For min del betaler jeg lett både to og tre titusenlapper ekstra for å få en bil i god stand. En del av dette er at jeg bryr meg fint lite om bilen har rulla 2-3-400.000, dette er så alikevel bare et tall. Også der er det litt spesielt i Oslo-området: det tar tre sekunder å endre dette tallet på nyere speedometere...jeg vet konkret at dette er en utbredt "sport" i nettopp Østlandsområdet! Dette rokker også ved selve grunnlaget for prisdannelsen, og er nok en grunn til at jeg heller ser mot lokale bruktbiler enn å se hen til Oslo...selv om det er "billig" på kort sikt å handle "Oslobil".

DEN BILEN DU VISER TIL, er litt spesiell: det er en Subura...med et av de beste firehjulstrekkene er dette en bil som virkelig appelerer til bilkjøpere i Finnmark. Med relativt lav oppgitt kjørelengde er ikke dette noen upris om du ser hen til andre biler av circus samme sort - de andre har vesentlig hlyere oppgitt kjørelengde. Om dette er korrekt eller ei, se det må du jobbe litt for å finne ut av, man kjøper da ikke en bruktbil uten å undersøke hele gullrekka og foreta en grundig prøvekjøring! Om bilen ellers er i god stand? Ja, "de andre" koster litt mindre....jeg ville nok tatt en titt på de andre også. Med Subaru er dette med motoren et punkt man bør vie spesiell oppmerksomhet. Når jeg hadde sjekka litt...ville jeg vurdert om den bilen tilsnaue 130 virkelig var ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar