0

Hvorfor daler Peugeot fortsatt i pris på bruktmarkedet.

spurt 2020-09-17 09:38:16 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny.

Jeg skjønner at med tanke på historikken til franske biler, så har verditapene på bl.a. Peugeot, Citroën og Renault vært ganske omfattende tidligere år.

Men med en rekke modeller kåret til årets bil med jevne mellomrom, da spesielt hos Peugeot, ville jeg trodd at markedet ville gradvis endre seg. Spesielt etter at EMG kassene ikke blir brukt (iallfall i begrenset grad) lengre). Men fortsatt tar disse bilene svalestup på bruktbilmarkedet temmelig fort.

Har selv en 308 SW GT Line 2016 modell som jeg har vært fornøyd med. Men tanken på å bytte inn, selge denne blir litt ekkel når man ser hvor mye bilen har tapt seg i verdi.

Når merker med variert historie som Kia og Hyundai har bedring på relativt kort tid, så finner jeg det litt spesielt at det fortsatt er så mye negativitet rundt de franske merkene. Ser du noen endringer her med tiden?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-17 11:43:13 +0200

Det korte svaret på dette er det gamle jungelordtaket: "evig eies kun et dårlig rykte". På 60- og 70- tallet hadde faktisk de merkene du nevner, ganske så moderne og gode biler som solgte ganske brukbart i Norge: hvem husker vel ikke Pegeuot 404/505, Citroen DS og Renault 4, 12 og 16? Men det var dengang, med nye tider og andre modeller og norske importører som ikke evnet å forvalte gode merkevarer på en god måte, gikk det som det gikk: i dag skal man være godt over gjennomsnittet "frankofil" for i det hele tatt å tenke tanken på å kjøpe fransk! Det er leit, for vi ser jo at i resten av Europa er franske biler ganske så populære! At enkelte modeller har vært over gjennomsnittet plaget med store og litt mindre problemer, spesielt utmerker Renault seg her, kan så være, men det hjelper så lite når vi bor i et land med liten befolknining og derav følgende lavt bilsalg, når et bimerke selger lite og ingenting, ja da gjør det noe med både tilliten blant kundene og ikke minst bruktprisen. For min del ville jeg ikke hatt verken Hyundai eller Kia, ikke om jeg fikk kastet dem etter meg, men f.ex Peugeout har jeg faktisk vurdert, det som skremte meg var importøren og den lokale forhandleren :-) Ellers er det jo mange spennende modeller fra Peugeot!

Du får trøste deg med at du har en feiende flott bil som du attpå til er fornøyd med, det er slett ikke alle forunt! Nå er det heller ikke sånn at Peugeot er alene om å falle som en murstein i verdi, om vi skal være litt "djevelens advokat" her, er innbytteverdien hos norske bilforhandlere en sjokkartet opplevelse for de fleste! Når du skal bytte inn en bil, gjør forhandlerne fratrekk for en uendelig lang gullrekke av påståtte kostnader og utgifter og fandens oldemor, fra "nødvendige påkostninger" basert på en ofte ekstremt pirkete vurdering til "garantikostnader", klargjøring, "ikke utført siste service" og gud vet hva! Det merkelige er at når bilen i ettertid står i forhandlerens lokaler, nypolert og fin, skal du ikke bli forundret om de påståtte "feilene", de slitte dekkene og den "ikke utførte servicen" fremdeles er tilstede.....men prisen "på ruta" inkluderer alt dette og et heftig påslag på toppen! Så nei, bilbranjen er IKKE noen "ideel organisasjon", man vet å ta seg betalt!

For deg kan det være en løsning å selge bilen privat, da kan du typisk beregne deg en salgspris som ligger et sted mellom forhandlers innbyttetilbud og forhandlers utslagspris. En annen "høydare" å fortsette å kjøre med bilen som du helt sikkert har tatt veldig godt vare på! Med et normalt godt serviceregime og vedlikehold, herunder jevnlig understellsbehandling, er det ikke usannsynlig at du har både 15 og 20 år igjen med "god bil" med den bilen du har! Jeg har selv brukt den oppskriften gjennom mer enn 40 år: jeg har gjennomgående kjørt bilene mine rundt 4-500' før de går videre til ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar