0

Stor familiebil

spurt 2020-09-16 10:16:52 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny Jeg har så vidt begynt prosessen med å finne en stor familiebil med plass til 7-9 personer, stort bagasjerom og litt trekkevne. Så langt har jeg sett på Caravelle og V-klasse. Tar gjerne mot gode tips og råd om andre aktuelle kandidater også :). Det er jo slik at drivlinje gjør meg litt rådvill om dagen. Hvor dumt er det å gå for en dieseldrevet bil, rett før PSA og Mercedes begynner å levere ut sine elektriske alternativer? De elektriske utgavene frister med lavere pris, bra med utstyr og mulighet for å trekke en lett tilhenger. På minus siden tenker jeg at rekkevidden virker snau på lengre turer. Dersom jeg skal kjøpe en diesel blir det ikke aktuelt å kjøpe nyere en 2017-2018. VW har en del problemer med sine motorer. Hvor skummelt er det å eie en slik bil etter garantiutløp?

Mvh Morten

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-16 10:36:05 +0100

Heisann. Interessant spørsmål. I dette segmentet er det ikke så mange valgmuligheter. Dessverre. Jeg ikke at det å kjøpe bil med dieselmotor her er «feil». I alle fall ikke om du kjører mye langkjøring.

VW Caravelle er fine biler, men har som du er inne på visse kvalitetsbrister. Det kan potensielt bli dyrt når garantien har utløpt. Hvor stor sjansen er for å være uheldig her er umulig å si noe om … Mercedes V-klasse er heller ikke noe dumt valg. De er komfortable og gode å kjøre, dog uten samme komfort, materialvalg og utstyrsnivå som personbilene.

Et annet alternativ kan være Toyota Proace Verso, som 9-seter. Den bygges i Frankrike og egentlig er samme bil som Peugeot. Kan absolutt være verdt å ta med i betraktningen,

Det er vanskelig å gi noe helt konkret råd her, men personlig hadde jeg nok kikket mot V-Klasse om jeg var i samme situasjon som deg. Men det handler kanskje aller mest om finne «riktig bil». I god stand, med hyggelig kilometerstand, god service- og eierhistorikk og riktigpris / utstyrsnivå.

Lykke til, Morten.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-09-17 14:25:28 +0100

Kloke ord fra Benny, Mercedes er det klart beste alternativet her. Toyota Proace er grei nok, men vær obs på at den ikke er på høyde med gamle HiAce. Da tenker jeg på at kvalitetskontrollen på denne bilen er fransk, det innebærer at du kan oppleve dører som siger og feil over samme tema, altså ikke helt det man forventer av en bil med Toyota-merke i snuta. Når det er sagt, det er en helt grei bruksbil med gode motorer og grei komfort.

Mhp Caravelle er det en helt grei bil, min f.d arbeidsgiver brukte Caravelle som tjenestebil i et ikke ubetydelig omfang. Aldri problemer eller feil på tross av mye og tildels krevende bruk under alle forhold, men 2.0 TDI blir i minste laget...2.5 liters motoren kledde disse bilene bedre, det er tross alt ingen lettvekter. På pluss-siden er at det er en grei bil i forhold til både verkstedstjenester og deler.

Mhp elektrisk er det som du antyder, rekkevidden er og blir i klasse med det vi opplevde med små benzinbiler med knøttliten tank for 30-40 år siden. Mao et stort tilbakeskritt! Legg til sånne festlige ting som at lademuighetene kommer til å være begrensede i overskuelig fremtid, at det koster skjorta å lade langs landeveien og at rekkevidden krymper dramatisk når kulda setter inn. Ja, det er absolutt mulig, det dreier seg om å planlegge, men logistikken blir uansett krevende. En elbil er best for dem som har mulighet til å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader og i alt det vesentligste kjører innenfor en radius der man klarer seg med akkurat det: lade hjemme. Og nei, noen store revolusjoner med batterikapasiteten er heller ikke i vente med det første. Det vi derimot kan forvente, er et kraftig "kutt" i elbilfordelene, avgiftene skal opp, opp, opp. Jeg vil tippe at vi kommer til å se både moms og økte bompenger, kanhende opp til full sats, etter neste valg.

The Bottom Line er at elbil kan være tingen om du bor og kjører i byen eller bynære strøk, om du har det som oss som bor litt utafor Oslo-gryta vil en dieselbrenner blant de som er nevnt her, være et godt valg. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-09-16 10:16:52 +0100

Sett: 31 ganger

Sist oppdatert: Sep 17 '20