0

Citroen C4 Picasso 2010 med automat

spurt 2020-09-16 07:10:20 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Lurer på å kjøpe en Citroén C4 Picasso 2010 med automat. 1.6 HDI. Hører mye rart om disse girkassene, hva sier du om disse bilene?

Mvh Jøran Hoelstad

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-16 08:46:31 +0200

Det er neppe spesielt mye feil med automatkassa, derimot fremstår det som om den krever tilvenning. Som så mye annet annet som er litt spesielt, noen elsker den, andre hater den. Jeg tenker jo at en grundig prøvekjøring er på sin plass her: du venner deg neppe til en bil som for deg er "helt ny" på et par timer, men det er absolutt realistisk å gjøre seg opp en mening av om bilen passer for deg eller ikke. Du finner forøvrig samme girkasse i Peugeot, mener det er snakk om 5008, men vær ops på at den kassa er programmert forskjellig!

Girkassa er ikke det eneste som er spesielt ved denne bilen, dette med å være annerledes er en del av sjarmen med Citroen. Jeg tenker at PSA generelt, og Citroen spesielt, opp gjennom årene har hatt et noe ufortjent dårlig rykte, bla fordi man har gitt det som er en bunnsolid merkevare i andre deler av Europa en heller stemoderlig behandling. Ja, en Citroen (med unntak av 2CV og et par til) krever sin mekaniker, de krever vedlikehold, og det har til tider vært mykje moro med både reservedeler og ikke minst "franske" skruer og muttere! Men dette hører fortiden til, gjennom PSA har Citroen blitt litt mer som andre biler, verken bedre eller dårligere, bare litt annerledes.

The Bottom Line er at den frankofile utmerket godt kan kjøpe Citroen i dag og ha mye glede av bilen. Men glem ikke første hovedsetning: ta vare på bilen og den tar vare på deg! Sjekk bilen best mulig FØR kjøp -- stikkord god tilstandsrapport, verkstedshistorikk, eierhistorikk - og ikke minst på denne bilen: ALT - med trykk på ALT - elektrisk skal prøves og faktisk fungere! Når du har funnet en grei bil, etabler et godt vedlikeholdsregime fra dag 1, dvs jevnlig service, spesielt dette med oljeskift og filterbytte er viktig på en dieselbrenner, og understellsbehandling med løpende etterbehandling. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar