0

Rare kjøreegenskaper. Hva kan grunnen være?

spurt 2020-09-14 21:22:51 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

jeg kjøpte en 3 år gammel Ford Focus hos merkeforhandler for to år siden. Helt siden jeg overtok bilen har jeg opplevd at bilen har snodige kjøreegenskaper. Jeg syns styringen er upresis og at bilen er slitsom å kjøre, særlig på lengre turer. Jeg må liksom hele tiden sitte og korrigere kursen for å få bilen til å gå rett fram. I tillegg syns jeg det er ubehagelig å føle at jeg har så lite "kontakt" med vegen gjennom rattet. Jeg har ved flere anledninger tatt opp dette med merkeverkstedet, og bedt dem om å sjekke det ut. Men de sier at de ikke greier å finne noen feil med bilen. Etter deres anbefaling utførte de en firehjulskontroll for meg i fjor sommer. Da skal hjulvinklene ha blitt justert litt til korrekte verdier, men jeg syns ikke dette hjalp noe på kjøreegenskapene. Delvis på grunn av problemet fikk jeg tatt bilen til NAF for en garanti-utløpstest i vinter. De sa seg enige i at noe var rart med kjøreegenskapene og påpekte at bilen var lite retningsstabil. Men heller ikke NAF greide å se hva som kan være årsaken til at bilen oppfører seg slik. (NAF hevdet forøvrig at bilen så ut til å være i god stand)

Jeg begynner å bli ganske lei av at bilen er slik, og at det ikke går an å få orden på feilen. Særlig er dette irriterende siden nettopp Ford Focus er kjent for gode kjøreegenskaper, og det var en viktig faktor da jeg valgte nettopp den bilmodellen. Jeg kvier meg for å ta bilen tilbake til merkeverkstedet nok en gang, da det virker som feilen ikke er så lett å lokalisere og/eller at det kan virke som det sitter litt langt inne for merkeforhandleren å innrømme at noe er feil på bilen de solgte meg.

Så derfor spør jeg om du har noen idé om hva som kan være galt, og ikke minst hvordan bør jeg gå fram for å få fikset bilen?

Vennlig hilsen (småfrustrert) Ford-eier

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-15 08:37:56 +0200

Det første jeg ville mistenkt, var dekka. Det ville ikke være første gang at en gitt dekktype førte til spennende kjøreegenskaper på en ellers god bil :-) Siden alt annet synes å være sjekka og dobbeltsjekka, ville jeg spurt fint hos forhandleren om jeg muligens kunne få prøve bilen med et annet sett dekk, fortrinnsvis av en annen sort enn et som måtte stå på bilen. Jeg anbefaler forhandleren, altså de som har solgt deg bilen, fordi dette er det stedet du har størst sjanse for å finne noen som måtte ha noe slikt tilgjengelig på en nogenlunde grei måte. Har dere en ellers god dialog, skal du ikke se bort fra at dette forsøket ikke koster deg noe, begge parter har jo egentlig interesse av å finne ut av dette. Ja, du kan selvfølgelig kjøpe et sett gode dekk selv også, det verste du risikerer er at nissen følger med på lasset. Jeg går ellers ut i fra at bilen er satt opp med originale felger eller felger/dekkdimensjon som er godkjent på alle vis fra Ford. Dette er tross alt en relativt vanlig, fornuftig bil....sjelden god karma om noen har funnet det for godt å hive på lavrpofildekk eller noe annet festlig et sted på veien! Grei, kurrant dimensjon som bilen normalt selges med, anerkjente dekk er en god oppskrift her. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar