0

Xc90 T8 2016/2017

spurt 2020-09-10 19:12:12 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Familien vår har vokst med barn nr 2 nylig og vi erfarer at vår Rav4 hybrid fra 2016 er litt i minste laget. Drømmebilen som familiebil er Volvo Xc90 T8 og vi vurderer en 2016/2017-modell som fortsatt har litt garanti igjen. Jeg har kikket en del på Finn de siste månedene og ser at det er mulig å få en godt utstyrt bil som har gått under 100.000 km og fortsatt nybilgaranti til rett over 600.000,- Det er jo mye penger for en bil, men samtidig svært mye bil for pengene tatt i betraktning nybilprisen og fortsatt garanti.

Spørsmålet mitt er hva jeg bør være bevisst på av feil på en slik bil? Med nybilgaranti er det jo ikke noe problem, men når garantien går ut kan det potensielt bli noen høye kostnader hvis ‘feil’ ting ryker i årene etter. Hva bør vi være forberedt på her? Er det bedre å legge litt mer penger i bilen og få utvidet garanti 7år gjennom Volvo select?

Mvh en bilglad småbarnsfar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-10 20:36:03 +0200

Jeg merker meg ordet "litt" garanti igjen, med nybilgaranti 5 år hhv 100.000 km er det ikke allverdens garanti å spille på når vi snakker om XC90 registert i hhv 2016/2017. Om du kjøper en bil med begrenset rest-garanti og vil sove godt om natta, kan garantiutløpstest være en løsning. Er du NAF-medlem uten veihjelp (veihjelp har du så alikevel i kaskodekningen på bilen) får du til og med en hyggelig rabatt, og NAF har en fordel til: et solid nettverk av samrbeidende advokater som kan dette med bil, forbrukerrettigheter og ikke minst erstatningsrett. Verdt å ha i bakhodet!

Nå ville jeg ikke vært spesielt engstelig for å kjøpe en hvilken som helst Volvo med det være seg 100' eller 200' på kilometertelleren, det som betyr noe er bilens faktiske stand og hvordan den er passet på. Å sjekke bilens servicehistorikk er obligatorisk, likeledes er grundig prøvekjøring en god ting. Likeledes skal "alt" fungere, det kan være svindyrt å reparere elektronikk som ikke spiller!

Jeg ville nok også vært litt kritisk til denne himmla skjermen som etter mitt hode styrer litt for mye av bilens funksjoner. Men smaken er som baken, du er formodentlig en ung mann med raskt hode og god finmotorikk, da vil du ikke ha samme problmeer med sånne skjermer som oss eldre!

Om du ikke har kontroll med hva du bør sjekke når du skal handle bruktbil, ta utskrift av sjekklistene hos hhv Forbrukerrådet og Motor, og krøss av ettehvert. På en såvidt dyr bil er en grundig, nøyaktig utfylt tilstandsrapport obligatorisk, uansett om vi snakker privat kjøp eller hos forhandler. Jeg ville valgt forhandler her, ja, det koster ofte litt mer, men du får som regel større grad av trygghet. Ut over det du bør sjekke iht sjekklistene: sjekk dekkmænsteret. En bil som er kjørt rundt 80-100' kan utmerket godt ha behov for to sett nye dekk. I den dimensjonen vi snakker om her, betyr det en pen ekstrautgift. Bruk det gjerne som en "kvalitetsjekk" på forhandleren, forhandlere som er over gjennomsnittet opptatt av å tjene penger har en lei tendens til å krøsse av for "gode dekk" selv om dekkene knapt nok oppfyller minstekravet til mønterdybde!

En annen ting som er smart, er å vippe opp panseret. En bil som er kjørt kun 100', skal ha gullende ren motor! Er det oljesøl eller annet snafs, gå videre, finn en annen forhandler og en annen bil! Sånne småting sladrer ofte om dårlige holdninger hos både f.d eier og forhandleren! Det samme gjelder om en bil i denne klassen står med nedslitte dekk og selgeren prøver å se en annen vei når du påpeker at sommerdekka er all but gone og ber om å få se vinterdekka også :-) Ops, ops, vil du ha hengerfeste, sjekk at det er på bilen....ikke verken billig eller enkelt å ettermontere nå for tiden!

Sjekk også når siste service er tatt og når neste service er due....ikkeno' kjekt å komme hjem med en bil i denne ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar