0

Toyota Corolla mot Nissan Leaf.

spurt 2020-09-10 17:55:24 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Går mot kjøp av ny bil, eventuelt 1-2 år gammel Toyota Corolla eller Nissan Leaf. Fordeler og ulemper? Slik du ser det. Andre aktuelle biler i prisklasse inntil ca 450 000? Vurdert Honda Civic, Citroen Cactus.. Kanskje har Kia noe spennende å tilby? Eller kanskje en Golf eller Polo.. Bilen være grei å selge etter 3-5 år. Bør være super på norsk landevei. Jeg kjører jo ikke fullt så fort som en viss ex skiløper. Mvh Ronny

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-10 21:08:43 +0100

Det aller første du bør gjøre, er å sette deg ned og vurdere kjøremønster og behov grundig. Den smørbrødlista over biler du stiller opp, er alle sammen vidt forskjellige, det er nesten godt gjort å plukke ut så mange forskjellige biler! Det tyder på at du har en jobb å gjøre med å definere de tingene jeg nevner innledningsvis. Elbil er IKKE "supert" på norsk landevei, dels fordi en elbil har rundt 1000 km kortere rekkevidde enn f.ex en dieselbrenner, dels fordi det er rådyrt å lade langs veien. Hvilket reiser en problemstilling til: skal du gå for elbil, er mulighet til å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader absolutt nødvendig. Det kommer du ikke utenom.

Du bør også tenke deg om mhp eiertiden: det er ikke nødvendigvis smart å kjøpe ny bil det være seg annethvert eller hvert tredje år, da er du han derre kjekkingen som tar verditapet for alle de som ser etter nesten-ny bil. Greit nok, du slipper den ubegrunnede angsten mange har for alt som kan gå i støkker når garantien er snipp-snapp-snute-ute, men det har bokstavelig talt sin pris! Nå er vi vel alle forskjellige, men når jeg - etter mange år med godt brukte bruktbiler - kjøpte ny bil for noen år tilbake - ser jeg det som en investering som skal holde i minimum tyve år, minimum 500.000 km, uten problemer av betydning. Det er absolutt realistisk gitt et normalt godt serviceregime og jevnlig undstellsbehandling, og ja, mine tidligere biler har gjennomgående hatt 4-500' på kilometertelleren når de har blitt spiker eller gått videre til neste lykkelige eier, alt ettersom!

Nei, du trenger ikke eie bilen i 20 år, men om du først skal eie den i 5 år, er det ikke nødvendigvis dårlig økonomi å eie den noen år til. Å eie bilen i tre år for å bytte i ny, ja det har sin pris, det bør du regne litt på, gjerne FØR du handler. Når du har satt opp en liste over hvordan du kjører og hvilke egenskaper du prioriterer, plukker du ut egnede biler, så eliminerer du etterhvert...grundig prøvekjøring er helt obligorisk for en så viktig investering som bil er! Denne prosessen tar litt tid, men du og du, så moro det er! Og da får du en bil du virkelig kan glede deg over, hver dag!

Når jeg ser lista over, ville jeg nok heller sett i retning av Camry enn Corolla, og Golf fremfor Polo. Polo er i minste laget, for min del subber skuldrene mot vinduet på begge sider. Du sitter liksom inneklemt og føler deg litt som en sardin i boks. Golf7 er en feiende flott bil, jeg har selv en sånn i stasjonsvognutgave, med firehjulstrekk og 2.0 TDI. Vil du ha benziner eller hybrid, sogar elektrisk drivlinje, får du det også, med Golf får du (nesten) alt! Firehjulstrekk gjør bilen ekstremt stabil på landeveien, men forhjulstrekk duger det også, for all del. I ditt sted ville jeg da tenkt i retning av 2.0 ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger