0

Har Volvo hybridene firehjulstrekk?

spurt 2020-09-06 17:28:49 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny Vi er på jakt etter ny bil og vurderer en Volvo hybrid. Både V60 og XC 60 er hybrider med firehjulstrekk. Men er det egentlig firehjulstrekk på disse bilene? Bensinmotoren går til fremakselen og elmotoren går til bakakselen. Slik jeg forstår det har du ikke firehjulstrekk når du kjører kun med elmotoren, og ikke når du kjører kun med bensinmotoren. 4x4 har man kun når man kjører i hybridmodus og der begge motorene jobber i samvirke. Når jeg spør selgerne hos Volvo om dette blir de grøtet i stemmen og flakkende i blikket. Jeg har ikke fått en god forklaring på dette. Kan du oppklare om man har firehjulstrekk når man kjører elektrisk?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-08 12:21:48 +0200

Helt korrekt som du antyder, denne sorten firehjulstrekk er egentlig ikke helt det de fleste av oss assoierer med firehjulstrekk :-) Ja, det kan nok gi noe bedre fremkommelighet enn rent tohjulstrekk under gitte forhold, men det rekker ikke et godt designet firehjulstrekk-system av den mer konvensjonelle sorten til knærne engang. Vår gode venn Benny skrev et eller annet om dette i et svar her for ikke veldig lenge siden, dog er han noe mer diplomatisk i uttrykksformen. Skal det være "ordentlig" firehjulstrekk, som leverer når det virkelig gjelder, ja da må det være en løsning som bygger på all den leamikken vi er vant til. Det blir IKKE det samme med en "to-motors" der foraksling og bakaksling egentlig lever sitt eget liv. Sånn har det vært siden Citroen laget sin noe spesielle løsning med en 2CV med to bittesmå benzinmotorer, og sånn er det i dag. Man kan implementere så mange styringsystemer man bare vil, man sitter uansett igjen med en ganske så stor utfordring: hvordan få disse to motorene til å spille sånn nogenlunde sammen? Det er vesentlig enkere å designe en mer helhetlig løsning når man sender ut kraften via en felles "distribusjonskjede". Se gjerne på Youtube, bla finnes det en god beskrivelse av hvordan designerne har tenkt under utvilingen av Golf 7 med Haldex 5. Volvo er enda et hakk lenger fremme når de designer sine firehjulstrekkere, spesielt integreringen av flere delsystemer som ESP og ABS med firehjulstrekket gjør det viktigere enn noensinne å gjøre en god jobb her.

Når det er sagt, du er selv ekspert på hvilke behov, hvilke forhold bilen må kunne håndtere på en god måte med ditt kjøremønster. På rivaten har jeg klart meg med bakhjulstrekk hhv forhjulstrekk gjennom mange år, en del av løsningen har vært at jeg har lagt ekstra stor vekt på å at jeg alltid har de beste vinterdekka som kan kjøpes for penger. På tross av til tider ekstreme snøforhold, på tross av at jeg har måttet ut H24/7, det gikk stort sett greit, kun to eller tre ganger på drøye 30 år snødde jeg bokstavelig talt inne. Men på tampen av mitt yrkesaktive liv gikk jeg hen og kjøpte ny bil, for første gang noensinne, og valgte en grei firehjulstrekker med Haldex 5. Det gir meg økt sikkerhet, økt stabilitet uansett føre, også på sommeren, faktisk også ved høyhastighetskjøring i utlandet.

The Bottom Line er at et konvensjonelt firehjulstrekk er vesentlig bedre. Hvilke hybrider som eventuelt har hva, har jeg ikke i hodet her og nå, men i og med at du nok er blant dem som har sett lyset og erkjent at Volvo er en fantastisk bil (faktisk sant!) tenker jeg at du bør holde deg til det merket du setter pris på, det merket du kjenner. Hybrid eller ikke hybrid? Jeg ville vel sett i retning av en konvensjonell drivlinje her, gjerne med dieselmotor, men moderne bensinmotorer begynner virkelig å komme etter når det gjelder både kjørekomfort og drivstoff-forbruk. I ditt sted ville ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar