0

Vinterdekk volvo

spurt 2020-08-31 11:41:22 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,kjøote en 15mod xc60 i juni,i dag fikk jeg se vinterdekkene å d va trist,,piggfrie 2013 5-6 mm igjen,kan jeg kreve å få nye når jeg kjøper en bil til 400000? Har kjøpt 2 nye sommer allerede

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-31 15:06:05 +0200

Koster lite å spørre, kanhende du får en grei pris på nye dekk? Vær dog ops på at bilforandlere ikke er like billige som de som bare selger dekk og felger, det kan bli dyrt selv om du får 50 % "rabatt". I ditt sted ville jeg sjekka flere steder uansett - f.ex hender det at forhandlere som står utenfor de store dekk-kjedene ligger gunstig i pris.

Når det er sagt, 5-6 mm mønster er nok til en vinter til, rett nok dårlig karma om du bor et sted der det er ekstreme vinterforhold, men generelt kan det fort gå bra. Det er to forutsetninger for at det skal gå greit: dekke bør være forsvarlig lagret i sommerhalvåret, altså kjølig og skyggefullt, og det bør være en god merkevare, primært Conti, Gislaved, Nokian eller Michelin. Disse dekkene har gjennnomgående myk gummi i utgangspunktet, et år fra eller til betyr mindre enn om vi snakker om Korea-dekk....dekk fra Asia er som regel harde som fy allerede som nye. Og, siden dette med friksjon er av vesentlig betydning for piggfrie vinterdekk - "friksjonsdekk" - betyr dette alt! For min del: om det så hadde vært flunka nye Asia-dekk, hadde jeg kjøpt nye Nokian og gitt Asia-dekka til verdig trengende! Gode dekk er en billig livsforsikring, så enkelt er det. Akkurat det har jeg gjort mer enn en gang i de tider vi kjøpte bruktbiler til heimen.

Uavhengig av dekkmerke, vipp dem på og prøv dem på en regnfull dag i oktober, så merker du fort om det er liv laga for en vinter til. Koster lite å vippe på vinterhjula for en test om du gjør det sjæl, og funker det ikke? Kjør rett til dekkbutikken (som du allerede har ringt til for å sjekke pris).

Så var det dette med hva du kan "kreve". Som nevnt innledningsvis, koster lite å spørre, men dette er en av de tingene som er vesentlig lettere å få gjennomslag for om man ennå ikke nevnt ordet "kjøpe". Ja, jeg er prinsipalt helt enig, du skal ha gode dekk når du kjøper en bruktbil i denne prisklassen! Men bilforhandlere er ikke filiarer av frelsesarmen, de gir intet ved dørene! Jo mindre man bruker av penger på bilene man tar inn, jo høyere blir fortjenesten! Dette er i et nøtteskal årsaken til at det nærmeste du kommer en "sjekk" av dekkene fra forhandlerens side, er en rask kikk på mønsterdybden på sommer- hhv vinterdekk. Er det "lovlig", setter man krøss i ruta for "somerdekk" hhv "vinterdekk" på tilstandsrapporten. Er det marginalt mer enn lovlig mønsterdybde, ja da tar man frem adjektiver som "gode" foran "sommerdekk" hhv "vinterdekk" i salgsannonsen. Nei, det gjelder heldigvis ikke alle i bransjen, men såvidt mange at dette med "dekk" bør være et eget punkt på sjekklista FØR man nevner ordet "kjøpe" i bilsjappa! Og...man skal SE DEKKENE FYSISK - også det dekksettet som påstås å ligge på "fjernlageret"!!!!!

Mulig jeg er en sær fyr, men to sett dekk til en hvilken som helst bil ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar