0

EL-bil i kollektivfeltet eller ikke?

spurt 2020-08-28 14:48:15 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg kjører el-bil, og er som regel en tålmodig bilist. Det betyr at jeg ikke på "død og liv" smetter ut i kollektivfeltet om det er litt kø, selv om jeg da kan fise fort forbi køen og spare et minutt eller noe. Jeg legger meg som regel på min plass i køen, jeg har jo tidligere irritert meg over alle som slipper så billig unna ved hjelp av kollektivfeltet. Så legger jeg meg heller ikke i kollektivfeltet når det omtrent ikke er trafikk, for eksempel tidlig om morgenen på vei til jobb mellom kl. 5 og 6 om morgenen). Men da opplever jeg spesielt utålmodige bilister bak meg, enda jeg ikke kjører under fartsgrensa men gjerne litt over (huffda, fy skam meg). Er det da min plikt å bytte fil til kollektivfeltet slik at de utålmodige bak meg kan komme enda fortere fram enn min fart tilsier, min fart er kanskje 75 til 80 i 70 - sona, og farten til de utålmodige er nærmere 90 tipper jeg. Ofte gjør jeg nettopp det, men har jeg plikt til det? Det er akkurat som om det blir forventa av meg, men om jeg bruker kollektivfeltet når det er kø - så blir jeg uglesett! Hva bør man egentlig gjøre?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-29 13:10:41 +0200

Med fare for å bli misforstått, kollektivfeltet er der av to grunner, og akkurat denne greia med elbil og matpakkesjåfører ser definitivt ikke en av dem. Du gjør mao helt rett, terningkast 6 for gode holdninger, og for de som måtte ha det mer travelt enn fartsgrensa og sunn fornuft tilsier, la dem bare det! De vil så alikevel ikke stille opp og betale boten for deg om øvrigheta er ute! Rett nok kjører jeg ikke elbil, men jeg har kjørt mye med både nyttekjøretøyer med tillatt totalvekt opp til 7.5 tonn og tilhenger etter såvel privatbilen som tjenestebilene hos mine respektive arbeidsgivere. Er det noe som virker som en rød klut på enkelte, er det om du holder fartsgrensa sånn nogenlunde!

Med "sånn nogenlunde" mener jeg et vindu på -5/+10 i reell hastighet - jeg er ytterst oppmerksom på dette med speedometervisning etter at jeg kjørte en Skoda pickup med 20 km misvisning fra Spania og hjem til Steinrøysa for noen år siden. Da lærte jeg også litt om forskjellene i trafikk-kulturen i det store utland kontra her hjemme: gjennom over 3000 km på nasjonalveier og motorveier i Spania, Frankrike, Luxembourg, Tyskland, Danmark og opp gjennom Sverige var det bare smil å se, alle holdt respektabel avstand for denne noe spesielle bilen og kjørte forbi der det gikk an! Så snart vi krøssa grensa til gamlelandet med denne feiende flotte bilen var det jaggu en annen dans! Ola Dunk elsker å ligge klint opp i baklysene for å forsøke å presse deg, og jaggu, det var ikke mange mila innover før det kom frem både knyttnever og den berømte fingern' gitt!

Litt av de samme erfaringene har jeg notert meg når jeg har kjørt de kjøretøyene jeg nevner innledningsvis. Tankekorset er at jo flere 60-skilter som popper opp, jo flere fartskontroller og fartsbokser som popper opp, jo tettere trafikken blir, jo hissigere er enkelte der ute langs veien. Kanhende det har med at Ola Nordmann har fått for mye penger mellom hendene, hvem vet? Det er iallefall ofte biler av en spesiell sort som utmerker seg med aggressiv adferd fra sjåfførens side, gullrekka er lang, med BMW, Audi og ikke minst Tesla som hyppig forekommende her :-) At det blir et sjansespill, også med relativt kjappe biler, å kjøre forbi om man ligger klint opp i ræva? Det tenker ikke disse hyperintelligente sjøfførene over, de er opptatt av hver en meter de "vinner"!

Selv om jeg kjører ekstremt jevnt, selv om jeg som regel snitter rundt de 80 over lengste strekninger på landeveien - en prestasjon i seg selv når man skal overholde fartsgrensa sånn nogenlunde - kommer disse menneskene som innbiller seg at et 80-skilt på hver side av veien betyr at gjeldende fartsgrense er 160! Og vice verca ved lavere fartsgrenser! At jeg kjører av veien eller ut i grøfta for å slippe selveste "presten" forbi (ref eventyret om presten og klokkeren)? Nada, jeg slipper selvsagt folk forbi på forsvarlig vis, men jeg setter ikke meg selv og eventuelle ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar