0

navigasjon gt 86

spurt 2020-08-24 14:21:12 +0100

anonym bruker

Anonym

Har en toyota gt 86 2013 modell, lurer på hvordan en kan få oppgradert navigasjon systemet.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-24 15:23:16 +0100

Du sier ikke noe om du undres på hvordan du gjør dette, eller om problemet er å få tak i et oppdatert kartverk. Uavhengig av hvilket problem du måtte ha, den raskeste veien til å løse det går gjennom gjennom din Toyota-forhandler eller Toyota Norge. Å få svar på hvordan du gjør det, tar man neppe betalt for, og det er ikke umulig at kartverket er tilgjengelig på nett. I såfall kan det være relativt rimelig eller gratis. Om det derimot kun leveres på det være seg DVD-rom, minnekort eller en usb-stick som det står "Toyota" på, kan det være at prisen er så stiv at lommepungen din hopper i lomma. Vær ops på at du får en feiende flott ny, "løs" navigasjonsenhet fra Garmin eller Tom-Tom for helt ned i en tusenlapp...med 6-tommer skjerm og kartverk for Europa frem til Ural snakker vi om rundt 2500 for Tom-Tom...med livstids kartoppdatering og tilgang til Live-Traffic inkludert.

Spander et par tusenlapper til på en fast innstallasjon, dvs en Brodit-brakett med strømforsyning, så har du en navigasjonenhet som virkelig fungerer. Totalprisen matcher omtrent det VAG ville ha for oppdatering på dvd-rom hhv minnekort for ikke så mange åra tilbake! Nå er det gratis, iallefall en stund. Ja, du kan spare et par lapper om du bare bruker sugekoppen som følger med også, smaken er som baken...jeg foretrekker fast innstallasjon, bruker både Tom-Tom og den innebygde navigasjonen i min bil....Ole Brumm: ja takk, begge deler! Poenget med å nevne dette her, er at du bør spørre forsiktig om prisen før du bestiller hos Toyota., det kan koste mer enn det smaker!

Når det er sagt, teoretisk er det mulig å kjøpe kartverk direkte fra leverandør om du bare finner ut hvem som har levert systemet. Det finnes også piratkopierte kart der ute, uten at jeg vil reklamere for dette i et forum som dette. Men, det er et stort MEN: bilfabrikantene har en lei tendens til legge inn en "header" som navigasjonsystemet skal gjenkjenne for at du skal få lov til å legge inn oppdaterte kart. Ja, det er mulig å komme forbi dette også, men ikke bryet verdt. Da er det smartere å brukle en "ekstern" navigator som den løsningen jeg nevner over. Eventuelt betale hva det koster hos Toyota. Men glem ikke at kart er "ferskvare", skal det være nogenlunde oppdatert bør man som et minimum oppdatere en gang i året. Garmin hhv Tom-Tom sender ut oppdateringer 4 ganger i året, Columbus, som bla VW benytter, en gang i året, sporadisk har det vært to. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-26 07:29:18 +0100

En ting jeg glemte å nevne: dette med "ekstrautstyr" er mer eller mindre en svært så lønnsom melkeku for bilprodusentene, noen mer enn andre. Dette har som nevnt over, bidratt til et ttil tider skremmende høyt prisnivå på såvel å få et feiende flott navgiasjonsystem i bilen som ny, som til en heller stiv pris på kartoppdateringer. Begge deler har endret seg opp gjennom åra, og Toyota er på ingen måte verstingen her, du kan være heldig når du spør Toyota Norge.

Om du ikke kommer i mål den veien, er det et alternativ: Bilradiospesialister....bla i Sandnes er det faktisk et firma som kaller seg nettopp "Bilradiospesialisten". Siden både navigasjon og multimediasystemer var tildels ekstremt dyre for bare få år tilbake, var det et betydelig marked for kompatible, men vesentlig bedre systemer som passet inn i bilens originale "hull". Win-win for kundene, bedre lyd, bedre navigasjon, for en veldig mye hyggeligere pris enn det man måtte betale for å få et mer eller mindre pinglete system levert med nybilen. Med på kjøpet fikk man også et helt annet regime mhp oppdateringer. Verdt å sjekke, finnes et hav av kompatible systemer der ute.

Ja, slike finnes på EBay også, men NB, man skal vite både hva man kjøper, og hva man gjør når man monterer systemet! Elektronikken og kablingen i en moderne bil krever sin mann! Også jeg bruker Bilradiospesialisten i dann og vann fremfor å tukle selv, det er veldig lenge siden man ikke trengte mer enn et enkelt koblingskjema for å gjøre "alt" med bilens elektrikserie!

For meg ble løsningen ja takk, begge deler, jeg var også litt heldig, min siste bil ble kjøpt akkurat på et tidspunkt der VW (omsider) la om prispolicyen for kartoppdateringer til "gratis". Hvor lenge det vil vedvare, er et åpent spørsmål, dessuten kjører jeg innimellom til den russiske føderasjon. Der er min Ole Brumm løsning helt fantastisk, bla fordi man bygger veier i et tempo som er utenkelig hos oss i Norge...da gir det virkelig meniong med jevnlige kartoppdateringer!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger