0

kjøpe meg brukt til til 200k

spurt 2020-08-13 18:29:20 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! jeg leter etter brukt bil til rundt 200tusen. og har lyst på en bil som ikke har kjørt 200tusen også!

Har du noen modeler eller anbefalinger til hvilken bil er "safest" og kjøpe?... Jeg merker at jeg kiker meg grønn

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-13 19:26:01 +0200

Det første du bør tenke nøye gjennom, er hva du egentlig ønsker deg av en bil. Sett opp en liste over prioriterte egenskaper....hvor mye plass du trenger....4wd, fwd eller bwd....automat eller manuell....utstyr du ønsker deg...adaptiv cruisekontroll er f.ex en vinner med en dieselmotor og/eller automat. Diesel eller bensin, hybrid eller batteribil. Hvilket leder oss inn i neste moment av avgjørende betydning: kjøremønsteret ditt. Dernest, sist, men ikke minst, hvordan er det med økonomien? Vil du ha forutsigbare driftsutgifter, vil du ha lave drivstoffkostnader...ogg så videre.

Jeg tenker generelt at en konvensjonell drivlinje er tingen om du ikke bor i byen med kort vei til alt og er blant dem som kaller en kjøretur på 2 mil for "langkjøring". Da er kanhende elbil tingen. Om du derimot bor og ferdes i grisgrendte strøk, er en konvensjonell drivlinje å foretrekke. Diesel er kongen på haugen når det gjelder komfort, pålitelighet, lave driftskostnader. Benziner duger, men da blir det litt dyrere å være deg. En ting du bør ha et forhold til: en motor med slagvolum rundt 2 liter gir deg greit med krefter, uansett om det er diesel eller benziner. Hybrid? Relativt dyrt i innkjøp, og besparelsen er på mange vis bop-bop. En bil som Toyota Prius - som det er mange av som derved gjør den rimelig - er grei nok, men noe spesiell, både i design og å kjøre. Enten liker man den, eller så liker man den ikke. Jeg ville først og fremst sett på en konvensjonell drivlinje, altså vanlig diesel eller benziner. I min begrepsverden betyr det VW Golf eller Skoda Octavia. Begge er knallbra biler, finnes som kombi hhv stasjonsvogn, for Octavia som sedan hhv stasjonsvogn, med alle kombinasjoner av motorer, girkasser og fwd/4wd. Octavia gir imidlertid litt mer bil for pengene, for 200.000 får du en grei Ooctavia, godt utstyrt, og ikke minst, relativt ny. Golf er litt mer populær, da snakker du kanhende et år eldre bil for tilsvarende utstyr/motor.

Og vil du ha noe annet? Ford Focus er en undervurdert bil som gir mye god bil for hyggelige priser. Her er vår gode venn Kamerat K super-ekspert...tipper han henger sseg på rimelig kjapt her ::-)

The Boittom Line er likevel: kjøp aldri bil uten å sjekke kjøpsobjektet grundig. Prøvekjøring er også viktig, både for å sjekke ut teknisk stand, men også for å unngå bomkjøp: det kan være dyrt å kjøpe en bil som du bare "må" kvitte deg med etter en måned fordi du sitter vondt eller whatever. Om du ikke er trygg på dette med å sjekke og prøvekjøre: både Motor og Forbrukerrådet har sjekklister på sine nettsider. Ta utskrift, krøss av etterhvert....og få gjerne med deg en kyndig venn i prosessen. Unngå hastverk og lastverk, om du føler "må-ha" sier du til deg selv: kjøp ALDRI bil på impuls! Avslutningsvis vil jeg slå fast en ting: alle biler er "safe" om du har et normalt godt vedlikeholdsregime og en fonruftig kjørestil ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-14 00:14:39 +0200

Smart du Norulf, Focus ja det er som jeg skulle sagt det selv men trådstarter gir svært få tråder å klamre seg til og gjelder trolig stort sett alle biler i Norge foruten premium bilene og Tesla. Den første bolken som Norulf har skrevet er selve kjernen og at man begynner i en ende og jobber seg fremover, lag gjerne en kryss av liste med pris på aller første plass og let så videre med kriterier som betyr mest i synkende rekkefølge basert på hva du setter høyest og i ditt tilfelle er det da sikkerhet og så kjørelengde osv.

Lykke til

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar