0

Hvor mye kan man prute?

spurt 2020-08-11 06:34:32 +0200

Hei! Skal prøve en bruktbil som ligger ute til ca. 400000. Vi har gått igjennom budsjettet vårt, og det ligger 40000 under. Har ikke tenkt å bytte inn den vi kjører nå. Er det realistisk å se på bil i denne prisklassen da? Har veldig liten erfaring med kjøp av bil, og trenger gode tips.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-11 08:06:14 +0200

Når dere skal "fø på" en bil til, er det definitivt fornuftig å se gjennom tallene en gang til her...har dere allerede strukket budsjettet til grensa? Dernest....tenk på dette med drift og vedlikehold...her kjøper dere IKKE en eldre "premiumbil" som koster skjorta å holde på veien!

Om dere IKKE har strukket budsjettet til skorsteinen allerede, si at dere har gjort som oss andre som har både kremmer-erfaring (bokstavelig talt) og normalt økonomisk gangsyn, ja da har dere lagt inn en grei margin sånn at dere har litt å gå på uansett. Jeg tenker at jo, i dagens marked kan man gjerne prøve seg på å prute litt, spesielt om det er en bil som eventuelt er tungsolgt. Men er det en av den sorten som går som varmt hvetebrød og selgeren vet det? Det verste som kan skje er at dere får et rungende "nei". Det sannsynligviste utfallet er at dere møtes på halvveien, og er det en grei, fornuftig bil i god stand...da ville jeg ikke vært redd for å strekke budsjettet litt for å få en bil med forutsigbare driftsutgifter fremfor et rimeligere alternativ i dårligere stand. Noe kynisk sett, man får ikke repararert veldig mye for 40.000 på et verksted i dag.

The Bottom Line er likevel at det er en gyllen regel å orientere seg litt i markedet også. Hvilket prisnivå ligger andre, tilsvarende biler på? Hvor ligger den aktuelle bilen i forhold til de andre? Se på de faktorene dere kan sjekke ut fra annonseteksten på finn, ikke gjør noen mega-vurderinger, men bruk sunt- økonomisk gangsyn og tenk "circa". Dernest er dere litt djevelens advokat: tenk gjennomsnittspris, er den bilen dere har foran dere overprisa i forhold til de andre? Har den f.ex vesentlig kortere kjørelengde enn alle de andre i markedet, har den dramatisk mye mer "utstyr", er den i knallbra stand, ja da kan disse tingene være verdt si 10 % mer enn gjennomsnittsprisen.

Poenget er ikke å bruke voldsomt mye tid på å gjøre en prisvurdering, men å gjøre seg opp en mening om den bilen dere ser på, er verdt selgers prisforlangende, og ta det derfra. Å prute innenfor et spillerom på 10 % som her, er helt greit, det kan fort gå hjem! Jeg håper ellers dere har krøssa av på sjekklista underveis, og er trygge på at dette er bilen for dere. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-11 08:16:55 +0200

updated 2020-08-11 08:18:36 +0200

Hei Ja tenk om det var et fasit svar her, en rekke faktorer spiller inn blant annet hvor mye selger allerede har presset prisen for å få den attraktiv i annonsen, hvor mye verksted har brukt for å klargjøre bilen osv, Men for å si det sånn det er alltid litt å gå på slik at kjøper skal føle at han har gjordt en god handel. Du skal ha rimelig gode forhandlings kort på hånden for å få den ned 40 000 kr og da altså 10% av kjøpesummen det er trolig mer enn fortjenesten på bilen og selger får da som Norulf sier negativ kontantstrøm som er fy i denne bransjen fordi om alle bruktbil selgere hevder de taper på alle biler de selger sånn er de bare. Kroner og øre kan man altså ikke si noe om før handelen er i boks. Er det en populærbil som normalt selges raskt er forhandlingsgrunnlaget marginalt, er det derimot en bil som bare tar hylleplass og er nærmest uselgelig kan det dreie seg om rause avslag. Du kan se etter en bil med litt høyere pris enn du har tenk og så ta turen til forhandler for forhandling. Lykke til.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar