0

"God" investering.

spurt 2020-08-08 06:00:52 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny.

Er på utkikk etter bil der alt skal betales i cash. Satt en grense på 350 000 kr. Og tenker og eie den ett år.

Spørsmålet mitt er hva vil tape seg minst på ett år?

Har tenkt litt på Audi S4 2009/10 mod, og tenker at en litt spesiell bil vil alltid holde seg bedre i pris enn en vanlig A4 feks. Men sett at de selges jo ikke fort. Så her kan man prute ned pris, men da vil man kanskje få problemer og selge den igjen om ett år?

Andre bilmerker man burde se på? Er på utkikk etter 4*4 automat og en god del hk som sparker godt i fra.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-08 07:37:11 +0100

updated 2020-08-08 08:24:36 +0100

Hei Når du sier cash så mener du sikkert at du ikke skal lånefinansiere bilkjøpet. Når det gjelder tap kan nok ingen som jeg vet om spå dette 1 år på forhånd da bilverdenen alltid er i endring. Pris kan man alltid forhandle men hvor mye er jo usikkert og varierer fra bil til bil og fra selger til selger så heller ikke her kan man konkludere med tall og pris. Audi S4 er nok like bra som noen andre tilsvarende biler når du vil ha litt motor kraft. Viktigst er nok å kose seg med bilen og ikke ligge våken om natta å bekymre deg om hvor mye du taper på den.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-08 08:25:44 +0100

Jeg tenke jo at du har minst to tanker på en gang her: kort eiertid for å slippe å bruke spesielt mye penger på service og vedlikehold, og "spesiell" bil som kanhende i visse kretser har et (udokumentert) rykte for å holde seg "godt i pris". Vel, ikke for å slå malurt i begeret, men med en såvidt komplisert og småhissig bil er det overveiende sannsynlig at du ikke bør tenke "investering" i denne sammenhenger: det koster å være kar, enten du vil eller ikke. Skal du kjøpe en sånn bil, må du mao være forberedt på at "avkastningen" på dine surt erhvervede kroner blir negativ.

Det er to tungtveiende årsaker til det: det ene går på at "alt" kan skje med en bil som tross alt har 10 år på veien. Legg til at dette sjelden er en bil som er eiet av to gamle jomfruer som kun kjører til kjerka hver søndag....tvert om....den kan ha opptil flere ungdommelige eiere....her kan man virkelig se for seg MacMurphy som sitter og flirer i baksetet! Ja, du KAN finne en en-eiers bil, eiet av en entuasiast som bare har kjørt den hvert jubelår på dager med luftfuktighet under 30 %......men heller ikke dette er en garanti for at du slipper unna betydelige kostnader. Den andre årsaken er litt mer kompleks: verditapet på biler, uansett om det er "R" biler eller "S biler eller andre fjonge biler, det er overraskende konstant de første åra før det plutselig øker til det igjen stabiliseres når restverdrien når et lavmål. Både "Kapital" og Økonomisk Rapport har hatt artikler om dette emnet med jevne mellomrom, og den magiske grensen der en bil vel kan sies å ha nådd et vippepunkt i sin økonomiske levetid, ligger på 8 år i EU. I Norge gjør avgiftene at vi normalt sett snakker om 10 år.

Din potensielle investering liggger altså godt an til å bikke dette vippepunktet....uansett hva selvutnevnte "eksperter" i gutteklubben som liker kule biler, måtte synse med. Det er så enkelt som at om "investeringsplanen" skal lykkes, ja da må du også finne en kjøper som er villig til å betale så mye at han dekker inn verditapet i din eiertid. I disse ulvetider, med en bil som den vi snakker om her - uten noen spesiell "samlerverdi"? Det er ekstremt lite sannsynlig. Enda mindre sannsynlig blir det om du ikke bruker så mye som en krone på service og vedlikehold i det året du planlegger å eie bilen. Det er mao ingen "free lunch" her....tvert om...vi snakker om gourmet-priser.

Sånn er det bare om vi er djevelens advokat og ser på dette fra et investors ståsted. Om dette er penger du har spart opp med tanke på å ha egenkapital til en leilighet, dropp bilkjøpet og kom deg inn i boligmarkedet jo før jo heller. Det blir IKKE billigere om et eller to eller tre år, og en bolig øker i verdi. Det gjør IKKE en bil i den sjangeren vi ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar